Dugg på rutene, kalde vinduer eller stigende strømregninger? Test om det er på tide å bytte vinduer. Vær oppmerksom på at det er forskjell på om det er nødvendig å bytte ut vinduet inkludert karm og ramme, eller om du kan nøyes med å kun bytte ruter til en lavere pris. I denne artikkelen gjennomgår vi sjekkpunkter du kan bruke til dine egne vinduer. 

SE UTVALGet av vinduer

1Øker strømregningen?

Hvis du har lagt merke til at du år etter år betaler mer og mer for varmeforbruket ditt - uten at energivanene dine har endret seg - kan det være fordi dine vinduer brytes ned eller ikke lukkes godt nok. Ved å investere i nye energiriktige vinduer og dører fra Klarvinduer oppnår du et bedre isolert hjem som også er billigere å bo i.

TIPS: Hvis du er i tvil om hvor gammelt vinduene dine er, kan du vanligvis sjekke det på klistremerket i rammen når du åpner vinduet.

2Hvor godt lukkes vinduet ditt?

Det er flere måter du kan teste om vinduet ditt lekker eller ikke lukkes helt igjen. Du kan sjekke utenfra om det er sprekker og lekkasjer i skjøtene. I tillegg kan du prøve "papirtesten".

PAPIRTESTEN: Åpne vinduet, stikk et halvt stykke papir i mellom og lukk det igjen. Det bør være mye motstand når du prøver å trekke papiret ut mot deg igjen - ellers lekker vinduet.

3 Trekker det?

TEST: Sjekk enkelt og raskt hvor mye det trekker ved å plassere et tent lys på vinduskarmen og se om flammen flimrer mye. Dette er tegn på trekk og utette vinduer. Nye vinduer kan derfor være en god investering for din bolig.

SE utvalg av vinduer

4Er treet utslitt? Sjekk kvaliteten.

Kvaliteten på treet har mye å si når det gjelder holdbarhet. Vinduer kan være mange år gamle og fremdeles være funksjonelle og energieffektive hvis de er laget av riktig tre.

Vinduer fra Klarvinduer er laget av sakte voksende kjernefuru som kommer fra våre egne leverandører i Estland. Dette sikrer at treet absorberer mindre fuktighet og dermed ikke råtner, noe som kan være tilfelle med tre av mindre god kvalitet, og du får derfor bedre kvalitet for pengene gjennom våre leverandører.

TEST: Du kan teste treets tilstand ved å ta en syl eller skrutrekker og banke inn i vinduskarmen. Hvis spissen synker 2-3 mm inn, er treet sunt. Ved 3-6 mm kan det være råteskadet. Hvis tuppen på verktøyet kan gå mer enn 6 mm inn, er det et tydelig tegn på at treet skal byttes ut. Vær imidlertid oppmerksom på at vått tre er mye mykere enn når det er tørt.

5 Trenger du å male vinduene ofte?

male_skaller_af.jpg 

Hvis malingen på vinduene dine skreller av og du må male dem en eller flere ganger i året, er det vanligvis på grunn av høy fuktighet. Slitt maling kan også forme bobler eller bøyde kanter samt sprekker.

Ved å montere nye vinduer fra Klarvinduer får du en finere og mye mer holdbar løsning. I tillegg til besparelsene i forhold til vedlikeholdskostnadene - vil du også se en fortjeneste på lavere strømregning og økt verdi på ditt hjem.

6
6Dugg på rutene?

Dugger vinduene eller føles det kaldt inne om vinteren? Dette kan være et tegn på at vinduet er punktert eller at det er et gammeldags vindu med dårlig isolering. Hvis du opplever dugg og du vet at vinduene er nye og energivennlige, er det fordi du trenger å lufte eller fordi det nye vinduet ikke har varme kanter så dugg ligger langs sidene av vinduet. Du kan med fordel skifte glass eller vurdere nye energivinduer med varme kanter fra Klarvinduer, som på sikt sparer penger og sikrer et bedre inneklima.


Forskning har vist at dårlig inneklima kan få store konsekvenser for helsen - ikke minst for de yngste i familien. På vinduer fra Klarvinduer kan du designe dine egne vinduer etter mål, og med egne leverandører bak oss presser vi markedet slik at vi kan tilby rimelige vinduer, i god kvalitet med alternativer som klikkventiler for ventilasjon. Hvis vinduskarmene dine fremdeles er i god kvalitet kan du potensielt kun bytte glass og dermed få nye vinduer til en enda lavere pris.


Nye vinduer øker verdien på boligen

Nye energivinduer gir ikke bare bedre inneklima og besparelser på strømregningen, men er også en langsiktig investering i hjemmets verdi. Lysinnfall og vedlikehold er avgjørende faktorer ved vurderingen av boligen i eiendomsmarkedet. Vær oppmerksom på at eldre vindusdeler vanligvis har brede rammer eller rammeprofiler og dermed ikke gir like mye lys som nye vinduer fra Klarvinduer, med slanke profiler og smale rammer sørger vi for maksimalt lys.


Med nye vinduer fra Klarvinduer kan du derfor også få et sunnere inneklima og bedre komfort. I tillegg den strålende verdien som ligger i nyanskaffelsen, samt de nevnte besparelsene på strømregningen.


Hvis du er i tvil om dine gamle vinduer må byttes ut, er du mer enn velkommen til å kontakte oss. Det er greit å gjøre de tidligere nevnte visuelle undersøkelsene selv, men ofte kan det være hyggelig og betryggende å få en profesjonell til å gjennomgå vinduene i sømmen sammen med deg.


Hos Klarvinduer har vi dyp kunnskap om vindusindustrien. Du er velkommen til å ringe vår kundeservice, slik at vi kan snakke om tilstanden på vinduene dine og finne den beste løsningen for deg og ditt hjem.

SE UTVALGet av vinduer