Det er en deilig følelse å være involvert i så mye som mulig, når det kommer til ditt eget hjem.

Faktisk kan du komme langt ved å selv stå for oppmåling av vinduer og dører, for det gjør det langt enklere og billigere å velge vindustype og dør, hvis du kan klare det selv. Skal du for eksempel ha vinduer etter standardmål, eller skal de spesiallages til ditt hus?

Uansett så kan vi hjelpe, da vi produserer i mange forskjellige dimensjoner og leverer dimensjon fra fabrikken og hjem til din bolig. 

FINN DITT NYE VINDU FINN DIN NYE DØR

Før du setter i gang, skal du ha følgende klart: Papir og blyant, tommestokk/målebånd og eventuelt et vater, spesielt hvis det er et eldre hus.

1Mål alltid utvendig!
Mål alltid utvendig og noter alltid bredden først, så høyden! Uansett om det er vinduer eller dører.
2Mål flere steder!
Mål først fra murstein til murstein – det såkalte hullmålet eller dørhullsmål. Husk å måle flere steder, da hullet godt kan bli litt skjevt. Er det forskjell på målene, skal du bruke de minste målene. Med denne metoden finner du hullmålet på døren din.
3Finn karmmålet!
Trekk fra 20-25 mm fra hullmålene, dermed har du karmmålet du trenger for å bestille dine elementer. Det gir plass til en fuge hele veien rundt på mellom 10-15 mm, basert på hvor mye du valgte å trekke fra hullmålet.
4Når du måler opp til vinduer
Ved oppmåling av vinduer skal du være oppmerksom på hvordan de innvendige forholdene er.

Om det er rå murstein, pusset lysning inn over karmen eller om du eventuelt skal bestille vinduene med utfreset not, så du deretter kan lage en flott karm rundt dine nye vinduer. Sjekk eventuelt våre vindustyper her, før du foretar en måling av dine vinduer.

Les mer om standard vindusmål og tast inn dine egne mål her.
5Når du måler opp til dører
Måler du opp til dører skal du være spesielt oppmerksom på de innvendige forholdene, hvis det er en dør som åpnes innover.

Det er nemlig ikke likegyldig om du bestiller den nye døren med edeltre- eller aluminiumsbunn.

Skifter du for eksempel ut en 30 år gammel dør, til en ny dør med aluminiumsbunn, vil selve dørbladet lett kunne gå imot flisene innenfor.

Guiden over hjelper deg med hvordan du måler, så du for eksempel kan finne ut om din utvendige dør har standardmål eller om dine innvendige dører har standardmål?

Lær å foreta dine egne mål og tast dem inn i vårt onlinesystem og få kvalitet og rask levering. 

FINN DITT NYE VINDU FINN DIN NYE DØR

Skal du foreta oppmåling av vinduer, mål på dør og dørhull eller finne spesifikke dørmål, finner du en gjennomgang av de viktigste punktene.

Du kan også bli klokere på oppmåling av hullmål til dører, for du har kanskje ikke stått med en lignende oppgave før.

Forvirret? Fortvil ikke, vi skal nok guide deg hele veien.

Start med å ha de riktige verktøyene til å måle opp. Før du går i gang, skal du ha følgende klart:

  1. Papir og blyant
  2. Tommestokk/målebånd - og eventuelt et vater, hvis det er et eldre hus

Så er du klar til oppmåling av vinduer samt å finne dørmålene dine.

Vi håper vår veiledning hjalp deg godt gjennom din oppmåling av vinduer og ga en ide av hvordan du foreta oppmåling av vindusmål og dørmål, så du nå – med ro i sinnet – kan bestille dine nye dører og vinduer.

Er du fremdeles usikker på hvordan du gjør det, så kontakt vår kundesupport også vil de hjelpe deg.