Når man produserer vinduer og dører, har man naturlig nok et treforbruk, og derfor er det viktig å tenke grønt. Les videre hvis du er interessert i miljøet, og få vite mer om hva Klarvinduer gjør som en bedrift, for å hjelpe i kampen for moder jord.

1De ansatte planter trær selv

En gang i året tar Klarvinduer-ansatte på gummistøvlene med en spade i hånden, og jobber en hel dag med å plante så mange trær som mulig. Sist vi kom opp et sted mellom 8-900 trær. Det er hardt arbeide men morsomt!

2

FSC-sertifisert tre - din garanti for trær med god samvittighet

Forest Stewardship Council er et internasjonalt sertifikat og betyr at treet kommer fra en skog der det ikke blir felt mer tre enn det vokser. Dyre- og plantelivet er bevart, og ansatte er garantert riktig lønn, sikkerhetsutstyr og opplæring. Sertifikatet har støtte fra grønne organisasjoner som WWF, Greenpeace og Forests of the World.

3

Papirfri produksjon på Klarvinduer fabrikk

Fra og med 2019  har Klarvinduer hatt en papirfri produksjon! Det vil si at ingen papir brukes til produksjonsformål. Alt er digitalt! Det høres kanskje ikke ut som stort, men konsumering av papir er helt enormt. Spesielt i fabrikker der du må holde rede på tusenvis av forskjellige elementer og et hav av forskjellige produksjonsstadier.
4Ingen farlige giftstoffer i malingen

Det er mulig å få maling som holder seg eksepsjonelt godt, og som samtidig ikke ødelegger naturen eller er farlig for barnefamilier. Vi har selvfølgelig valgt dette i vår produksjon!

5

Naturlig impregnering fra kjernetre

Valget av langsomt voksende furu og utelukkende bruk av kjernetre i dør- og vindusrammen er ikke tilfeldig. Det høye kjerneinnholdet gjør at treet ikke gir seg så mye, og enda smartere er treets naturlige beskyttelse. Cellene forvandles, lukkes og beskytter mot fuktighet. Deretter smøres et naturlig stoff som kalles pinosylvin i kjernetreet som dreper bakterier og sopp. Vi legger etterfølgende flere strøk med maling og impregnering, med en spesiell Akzo Nobel 3-komponent designet for å tåle det norske klimaet. Malingen vår er selvfølgelig fri for farlige giftstoffer. Av hensyn til naturen og familien din.

FINN DINE VINDUER HER