Ytterdører

Gjør hjemmet ditt unikt met en ytterdør fra Klar. ✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

Vil du gjerne investere i en billig ytterdør, enten på spesialmål eller standardmål, som er av god kvalitet? På denne siden kan du få en oversikt over vårt store utvalg. Klikk på bildene for å lese flere detaljer om produktet og få et tilbud, så du kan bestille det.

Ett av de viktigste elementene i et hus er ytterdøren/inngangsdøren. Den vender kanskje ut mot veien, hvor alle forbipasserende kan se den og den er noe av det første dine gjester møter når de besøker deg. Hvis du er opptatt av huset, vedlikeholdet og design er det sikkert også viktig for deg at ytterdøren ser perfekt ut. En vakker og velholdt inngangsdør gir et godt førsteinntrykk for nye gjester og det er alltid en fornøyelse for deg og familien å komme hjem til et hus med en pen inngangsdør – hver dag.

Våre ytterdører er bare en blant mange slags dører.

Gi hjemmet et ansiktsløft med et godt tilbud på billige ytterdører

Vi produserer 29 ulike ytterdør modeller, hvor variasjonen går på antallet ruter og fyllinger. Du kan velge å bestille en dør som kun består av ruter og fyllinger, en kombinasjon, eller bare nøye deg med en liten rute oppe på døren. Valget avhenger selvfølgelig av hvilket design som tiltaler deg mest, men det kommer også an på hvor høyt du verdsetter privatlivets fred; det er enklere for folk utenfra å se hva som foregår i huset gjennom en inngangsdør med for eksempel 8 ruter og ingen fyllinger.

Rutene er som standard laget av energivennlig 2-lags glass, men det er selvfølgelig også mulig å kjøpe 3-lags glass. Jo flere lag glass, jo bedre isolerer ruten.

Velg mellom flere design, materialer og farger til din inngangsdør

Valget av din nye hoveddør avhenger også av hvordan resten av husets ytre er designet. Kanskje er huset ditt bygget i en minimalistisk stil, så det ikke vil passe inn med et høyt antall fyllinger. Da vil en mer enkel ytterdør med 1 stor rute kanskje være et bedre valg. Derimot kan eldre hus fint få en ny ytterdør, hvor du har slått deg løs med antallet ruter og fyllinger. Dette utseendet vil som regel passe godt inn med resten av designet. Slike beslutninger behøver ikke være så dyre og vi vil gjerne finne en billig løsning til deg som garanterer god kvalitet og lang holdbarhet.

Materiale

Materialet på ytterdører er enten laget av langsomt voksende nordiske furutre, eller tre/aluminium som er en kombinasjon av furutre og en pulverlakkert aluminiumsramme. Furutre er flott, men det skal vedlikeholdes noe mer. For eksempel krever materialet at du maler det av og til. Uansett om du velger furu, eller en ytterdør av tre/aluminium, anbefaler vi at du vedlikeholder og passer på døren din jevnlig.

Se hvordan du vedlikeholder ytterdøren din.

Farge

Våre ytterdører fås i flere forskjellige farger: Ren Hvit, AntrasittGrå og DypSort.

Man ser ofte hus med hvite ytterdører. Det er en standardfarge som lett kan kombineres med huset, uansett hvilken farge det er malt i. Hvis ditt hus er hvilken, kan svart dør være et godt valg, da fargene er en god kontrast mot hverandre, særlig hvis taket også er sort.

Skal Ytterdøren åpne innover eller utover?

En ting som ikke har noe med design eller type å gjøre er det store spørsmålet om fasadøren skal åpne innover eller utover, og om den skal være høyrehengt eller venstrehengt. Den funksjonelle delen av en ytterdør er nesten like viktig å vurdere som utseendet. Den enkleste måten å ta din beslutning er å se på den eksisterende døren. Hvis du alltid har vært fornøyd med måten ytterdøren åpnes på, så har du et godt utgangspunkt for den nye ytterdøren.

Det smarte med en innadvendt ytterdør er at du ikke åpner ytterdøren direkte inn i trynet på gjestene dine. Vær derimot oppmerksom på at det ikke er noen personer eller kjæledyr på den andre siden som kan bli fanget når du åpner ytterdøren utenfra i all hast.

Finn ut hvilken type du har, ved å stille deg på den siden hvor hengslene er synlige. Er de plassert på høyre side på døren, og du står utenfor, er det en høyre utadgående dør. Er de plassert til venstre innadgående, og du står innendørs, er det en venstre innadgående dør.  

Fordelene med ytterdøren som åpnes innover

I Norge velger de fleste døren sin for å åpne innover, og det er flere årsaker til dette. Det er flere klare fordeler med ytterdøren som åpnes innover, for eksempel:

  1. Ytterdøren er lett å åpne hvis du har noe i hendene

  2. Det er også enkelt å kontrollere

  3. Ytterdøren vil ikke plutselig treffe noe hvis vinden fanger for eksempel.

Disse grunnene er grunnen til at de aller fleste danskere velger å ha døren åpen innover.

Fordelene med at Ytterdøren åpnes utover:

  1. Når du velger å ha ytterdøren åpen utover, er dette vanligvis et ønske om å ha mer plass på gangen. Hvis du ikke har for mye plass å bruke, kan det være fordelaktig å få ytterdøren til å åpne utover

  2. Den vil ikke treffe noe når den åpnes.

Dette er noe du bør huske på når du skal velge ytterdør

Det finnes utallige varianter og typer ytterdører du kan velge for hjemmet ditt. Og det kan være vanskelig å navigere hvilken type ytterdør som passer best for din situasjon. Ytterdører er et viktig element for både leiligheter og hus, da dette selvfølgelig er det første du ser. Det bør være en visuell rød tråd mellom ytterdøren og resten av hjemmet, da dette vil oppnå det beste resultatet. Det handler veldig mye om at ytterdøren ofte kan løfte det generelle utseendet på hjemmet.

Hvis du velger en ytterdør med glass, vil dette gi ekstra lys i hjemmet, og derfor er denne typen ytterdør ofte sett i danske hjem. Slike ytterdører med glass fungerer praktisk talt som et ekstra vindu, noe som kan være spesielt verdifullt for boliger som kan virke mørke innendørs.

Det er ofte sett at et vaskerom kan virke mørkt og tett, men hvis du får en ytterdør med glass, vil du gjennomgå en stor endring i vaskerommet når det gjelder naturlig lys. Hvis ytterdøren skal brukes til noe annet enn ytterdøren, er det viktig å tenke på hvor viktig det er at lys kommer inn i det aktuelle rommet. Hvis ytterdøren for eksempel skal brukes som bakdør, kan kravene endres.

På Klar har vi et bredt utvalg av ytterdører med glass, uansett hva det er ønske om bare et enkelt eller flere vinduer. Glasstypen vi bruker til våre vinduer er ekstremt robust og sterk, og derfor kan du trygt velge en ytterdør med glass.

En ny ytterdør skaper rammen for hjemmet ditt

Leter du etter ny ytterdør? Få tilgang til markedets beste leverandører av ytterdører i tre og glass, som kombinerer dansk design med kvalitetshåndverk. En ytterdør er utsiden av hjemmet ditt, og en ny og godt vedlikeholdt ytterdør er derfor av stor betydning for om hjemmet ditt ser innbydende ut.

Derfor er det også viktig at du velger en ytterdør som representerer deg og ditt hjem, enten du bor i en romantisk patriciervilla fra 30 -årene eller en moderne penthouse -leilighet. En ytterdør er inngangen til hjemmet ditt, som markerer overgangen fra jobb til hjem eller offentlig plass til det private.

Den høyre ytterdøren skal signalere et koselig og innbydende hjem, men samtidig holde hjemmet ditt trygt og beskyttet mot utenforstående. En godt vedlikeholdt og solid ytterdør signaliserer derfor også at sikkerhet er på plass og kan virke forebyggende når det gjelder innbruddsforsøk.

Kjøp en glassdør og slipp inn lyset

Norge kan være kaldt og mørkt. Heldigvis kan du med en vakker glassdør fra Klar både slippe inn lyset samtidig som du holder kulden ute. Velg og konfigurer en av våre mange spesialtilpassede glassdører ovenfor. Det er ingen fast definisjon på hva en glassdør er, men de der minst en tredjedel eller halvparten består av en vakker rute kan kalles en glassdør. Det er det perfekte valget hvis du vil ha mye mer lys inn i hjemmet ditt. Har du gnagende naboer, kan du også velge ornamentert glass

Ytterdører av tre eller glass - hva er din type?

Klikk gjennom vår visuelle guide og les mer om hvordan du kan utnytte lyset i hjemmet ditt ideelt med en ytterdør med glass eller optimalisere fasaden din med en ytterdør i tre/aluminium. En ytterdør med glass kan være en god idé hvis du leter etter en ytterdør til en leilighet, mens en Ytterdør i tre/aluminium er ideell for eneboliger.

Ytterdøren representerer hjemmet ditt utvendig, en fin ny ytterdør er et innbydende signal til gjester og naboer, og det første som møter deg når du kommer hjem. På Klar kan du se gjennom våre forskjellige typer ytterdører i tre samt typer ytterdør med glass. Gjennom vår visuelle guide til modeller og materialer vil du enkelt og raskt få et inntrykk av dine valg. Er du i tvil om målene til ytterdøren din? Les videre.

Klar skaper de beste forutsetningene for et trygt valg, og vi presenterer mange typer ytterdør med glass som gir inngangen din et fint lys og robuste ytterdører i tre eller den solide kombinerte ytterdøren i tre/aluminium som utstyrer hjemmet ditt til Norske værforhold. Kort sagt, du drar nytte av de solide og beskyttende egenskapene til aluminium, som gir et spesielt solid ytre på ytterdøren din, mens den indre delen av døren er holdt i furu, som isolerer godt mot kulde og fuktighet.

Klar guider deg gjennom prosessen

Hos Klar lytter vi alltid til dine ønsker og spørsmål og kommer med gode råd til ditt valg av ytterdør. For oss er det viktig at du blir helt tilfreds med resultatet av din nye utgangsdør. Derfor hjelper vi deg, fra start til slutt i prosessen, med et godt tilbud til en lav pris.

Les våre 5 tips til oppmåling her.

Når du har bestilt din nye dør, er det bare å vente på leveransen, for om få uker dukker den opp med din nye dør. I mellomtiden kan du glede deg til din pene nye inngangsdør/hoveddør, som bare er prikken over i-en på ditt hus og ut mot veien.

Hvis du har flere spørsmål, kan du alltid kontakte oss!

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster ytterdører?

På Klar har vi virkelig gode startpriser på ytterdører. Du kan bruke priskalkulatoren vår slik at du kan se hva det faktisk koster å få nye ytterdører til hjemmet ditt. Se priser her.

Hvilken åpningsretning skal en ytterdør ha?

Ytterdører åpnes normalt utover med hengslene på høyre side (sett utenfra). Du står imidlertid fritt til å velge en annen åpningsretning uten ekstra kostnader.

Hvor mye koster det å bytte ut en ytterdør?

Du kan spare mye penger på å måle opp og montere den nye ytterdører selv. Da presser du prisen til bunns, spesielt hvis du kjøper ytterdører til en lav pris fra Klar.

Hvordan måler du opp til en ny ytterdør?

Du kan enkelt måle opp til din nye ytterdør alene. Det krever at du har papir, blyant og en tommestokk for hånden. Les vår oppmålingsguide til dører her.

Hvordan monterer jeg en ytterdør?

Å montere en ny dør er på ingen måte en umulig oppgave, men det krever at du er litt handy. Hvis du vil montere døren din selv, kan du lese vår monteringsguide av dører her.