Ytterdører

Gjør hjemmet ditt unikt met en ytterdør fra Klar. ✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planlegg og mål opp
 1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
 1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
 1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Ønsk velkommen med en flott ytterdør fra Klar

Ytterdør fra Klar


Våre ytterdører er et resultat av godt håndverk og banebrytende teknologi. Ytterdører fra Klar er solide og hardføre mot slitasje. Ettersom vår produksjon foregår i Europa, har vi en forståelse av de lokale værforholdene og behovene. Dørene tåler vær og vind uten å gå på bekostning av skandinaviske designprinsipper, som ligger i kjernen av alle Klar-produkter.

På vår fabrikk i Estland blir det produsert utelukkende produkter fra Klar. Dette har åpnet opp for at vi kan kutte unødvendige mellomledd i produksjonen. Ved å hoppe over overflødige trinn kutter vi kostnaden og øker effektiviteten. For deg innebærer dette at det tar mindre tid fra du bestiller døren hos oss, til den blir levert hjemme hos deg. 

Overproduksjon er ikke noe vi vil bidra til, og derfor bruker vi en bestillingsmodell som reduserer avfall samtidig som den sikrer håndverk av høy kvalitet. Vi setter i gang produksjonen så snart bestillingen er lagt inn. Ikke bare sørger dette for en mer bærekraftig produksjon, men det gir deg muligheten til å skreddersy ytterdøren etter din stil og dine behov. 

Du finner både minimalistiske og rustikke ytterdører hos oss. Velg mellom dører med og uten vinduer, og velg og vrak mellom modeller med få eller mange ruter. Her har du muligheten til å få fritt utløp for fantasien – og du kan være trygg på at du mottar en ytterdør av utmerket kvalitet og funksjonalitet som passer til husets estetiske uttrykk. 

Velg mellom forskjellige ytterdører fra Klar 

Du har mange valgmuligheter når du skal finne den rette ytterdøren til ditt hjem. I Klar produserer vi både tradisjonelle ytterdører og dører som gir det lille ekstra til inngangspartiet ditt. Velg blant annet mellom ytterdører som er enkle eller doble, åpner utover eller innover, og som er sammensatt av tre, aluminium eller PVC. 

Har du for eksempel begrenset plass eller ønsker maksimalt med lysinnfall, kan du for eksempel gå for en enkel ytterdør og kombinere den med et stort vindu. Se hele listen over alle de forskjellige ytterdørene du kan finne hos Klar: 

 • Enkel ytterdør 

 • Dobbel ytterdør 

 • Enkle eller doble terrassedører 

Når du har valgt den riktige ytterdøren for deg, gjenstår den morsomme oppgaven; å utforske alle designmulighetene du har. Hos oss er det morsomt og enkelt å skreddersy din egen ytterdør etter din stil. Tilpass blant annet ytterdøren din etter hvor mange ruter og fyllinger du ønsker. Du kan velge opptil 8 ruter på en ytterdør, og det tilsvarende med fyllinger. En fylling er tilsvarende en rute uten glass som gir en enkel dekorativ effekt til enhver dør. 

Dette er blant de mange valgmulighetene du står overfor: 

 • Ytterdør med vindu. Velg mellom 1 til 8 ruter. 

 • Dør med 1 til 8 fyllinger. 

 • Dør med glatt overflate med eller uten rute. 

 • Dør med eller uten sporfres. 

Slik velger du den riktige ytterdøren til ditt hjem 

Det er mange designelementer du må ta stilling til når du skal sette sammen din nye ytterdør. Først og fremst må du ta en beslutning hva det angår materiale. Velg mellom dører som er satt sammen av tre, en kombinasjon av aluminium og tre, eller PVC. 

Dersom du går for en ytterdør som er laget av 100% tre oppnår du det karakteristiske utseendet, som du enkelt kan personifisere gjennom egne valg. Fortell oss dine dimensjoner og vi produserer døren til å passe perfekt i ditt hus. Samtidig kan du beise eller male akkurat slik du vil. Det er likevel verdt å merke at ytterdører av tre krever regelmessig vedlikehold, til forskjell fra dører i aluminium eller PVC.   

Et annet alternativ er å velge en ytterdør som er kledd av aluminium og har en kjerne av furutre. 

Denne typen dør isolerer både varme og lyd, samtidig som du bøter for behovet for regelmessig vedlikehold. Det siste alternativet er ytterdører sammensatt av PVC. PVC, eller ikke-plastinfisert polyvinylklorid, er et resirkulerbart byggemateriale av plast. Dette er den rimeligste typen ytterdør vi tilbyr, som både er lett og vannbestandig. 

Utover valget av materialet, er det flere andre elementer å ta høyde for: 

 • Glass: 2- eller 3-lags glass. Begge sikrer minimalt varmetap og gir tilstrekkelig sikkerhet.    

 • Farge: Velg mellom antrasittgrå, svart eller hvit. 

 • Åpningsretning: Utadgående eller inngående dør, fra venstre eller høyre side. 

 • Dørhåndtak: Håndtak uten grep eller med L-formet eller U-formet grep. 

 • Låsemekanisme: Låskasse uten sylinder eller med nøkkel/vrider- eller nøkkel/nøkkel-sylinder. 

Dette er bare noen av valgmulighetene du har når du designer din ytterdør. Baser valget ditt på estetiske preferanser eller funksjonelle hensyn. Vi anbefaler naturligvis at du holder et øye på begge perspektiver, da vi ønsker at du sitter igjen med en dør som passer til livsstilen din. Ofte kan for eksempel valget av åpningsretning gi en stor plassbesparelse, som er verdt å notere seg. 

Fordeler med å handle ytterdører hos oss 

Når du handler hos oss har du muligheten til å tilpasse ytterdøren ned til de minste detaljene. Etter du har målt bredden og høyden på døråpningen, står du fritt til å velge materiale, farge, låskasse, åpningsretning og mye mer. Husk imidlertid å oppgi karmmålene og ikke hullmål, da vi baserer produksjonen på dette. Du sitter igjen med en selvdesignet dør, som passer på millimeteren og som trives i det norske klimaet år etter år. 

Våre ytterdører er produsert av bærekraftige materialer, i tillegg til at hele vårt produksjonssystem er bygget opp etter en bærekraftig standard. Dette innebærer blant annet at vi velger kortreiste furutrær og produkter av resirkulerbar plast for å sikre et grønnere endelig produkt. Samtidig er vi opptatt av å tilby rask levering og mange års garanti, noe som muliggjøres av vår forretningsmodell. Du får derfor 7 års garanti på treprodukter og opptil 12 års garanti på aluminiumskledde ytterdører. 

Bruk vår guide: Slik installerer du ytterdøren 

Etter du har målt og bestilt din nye ytterdør, er det på tide å installere den. Du kan selvfølgelig få hjelp til å montere den, men det er mange penger å spare på å gjøre dette selv. Og det er heldigvis veldig enkelt å montere ytterdøren selv. 

Vi er opptatt av å tilrettelegge for at denne prosessen blir så smidig som mulig. Derfor har vi samlet tips og triks, samt guider med videoer som illustrerer hvordan du monterer døren. Følger du trinnene, vil dette gå veldig bra. Husk at du alltid kan kontakte vår norske kundeservice, som er tilgjengelig på telefon og e-post. Kundeservice er tilgjengelig alle hverdager, fra kl. 8 til 15. 

Vask og vedlikehold av ytterdør 

Alle våre dører er produsert for å vare i lang tid og vi har lagt et godt grunnlag for dette i produksjonen. Tilstrekkelig vedlikehold er likevel avgjørende for å forlenge levetiden til døren din. 

Det er forskjellige krav til vedlikehold avhengig av hvilken ytterdør du velger, særlig i forbindelse med materialet du velger. Vedlikehold av ytterdører av tre krever for eksempel mer innsats enn aluminium- og PVC-ytterdører. Det er imidlertid ikke en krevende oppgave og tar heller ikke mye tid. 

Vedlikehold av ytterdører omfatter blant annet: 

 • Rengjøring 

 • Smøring 

 • Inspisering av fuger og lister 

 • Utvendig inspeksjon 

Vi anbefaler at du smører alle bevegelige deler, herunder lukke- og låsebeslag, en gang i året. Bruk en syrefri olje på alle metalldeler. Når du skal vaske døren, er det tilstrekkelig å bruke vanlig oppvaskmiddel. Husk å sjekke alle kroker og lister, da det kan skjule seg smuss her. 

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon