55 % rabatt + 25 % rabatt på myggnett
Det finnes mange forskjellige slags glass! Kjenner du til alle? image

Det finnes mange forskjellige slags glass! Kjenner du til alle?

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Hvilken type vindusglass bør du velge?

Tiden er inne for at du skal ha nye vinduer til huset eller leiligheten din, og du har bestemt deg for vindustypen. Nå skal du velge vindusglass – men hva er egentlig forskjellen på glasstypene?

I denne korte guiden skal vi forsøke å hjelpe deg på vei til en bedre forståelse av egenskapene til de forskjellige vindusglasstypene, og hva du bør være oppmerksom på når du skal velge glasstype til vinduene dine.

2-lags glass

Et vindu med 2-lags glass har to glassruter i vindusrammen, som er tett forbundet med en metallskinne mellom. Mellom rutene er det argongass, som holder varmen inne om vinteren og ute om sommeren, og skaper et mer behagelig inneklima. Her får du optimalt lysinnslipp og en u-verdi på 1,1.

3-lags glass

Et vindu med 3-lags glass består av tre glassruter i vinduskarmen, som monteres på samme måte som doble vinduer. Men jo mer glass, jo bedre lyd- og varmeisolasjon. Klars 3-lags glass har energimerke A, og en u-verdi på 0,7 – en av bransjens laveste u-verdier. Utmerket lysinnslipp og mindre kondens på sidene av glasset.

Lyddempende glass

Vi kjenner det nesten allesammen, støy fra veien – selv om vinduet er lukket. Klar kan ha løsningen, både våre 2- og 3-lags glassløsninger kan leveres med lyddempende glass!

Ved å bruke glass med forkjellige tykkelser reduseres lydbølgene, det vil si støyen, betydelig. En demping på 3 desibel vil være av stor betydning for å forbedre støynivået i hjemmet ditt.

Er du i tvil om hvilken løsning som passer best for deg, eller har du rett og slett spørsmål om de ulike vinduene? Så du er alltid velkommen til å kontakte oss.

Les mer om lydisolerende glass her.

Sikkerhetsglass

Sikkerhet er viktig når det gjelder valg av glass! Hos Klar kan vi tilby ulike løsninger innen sikkerhetsglass, og vi har listet opp noen av alternativene nedenfor:

  • Personsikkerhetsglass er vanligvis herdet glass, som ved en ulykke knuser i små ufarlige biter, noe som beskytter deg mot alvorlige skader. Dersom det er behov for sikkerhetsglass på etasjer hvor det er fare for å falle et ned, bør det innerste glasslaget være av laminert glass. Laminert glass er 2-lags glass, som limes sammen med plastfolie, som gjør at det knuste glasset vil sitte fast i folien og dermed beskytte mot mulig personskade.

Glasstyper 

  • Klart glass. Det mest brukte glasset til de fleste formål. Det perfekte glasset, for den perfekte utsikten. Alt glasset vårt er naturligvis lavenergi og har varmkant som standard. Det er bra både for miljøet og for lommeboken.

  • Solbeskyttende glass. Spesielt på sørvendte fasader blir det mer og mer moderne å bruke solbeskyttende glass. Det er et litt mørkere glass å se gjennom, men det bremser det sterke sollyset og gir et bedre inneklima.

  • Lydglass. Brukes på steder med høyt støynivå, og skaper et behagelig innemiljø som reduserer stress.

  • Ornament-glass. Ornament er det mest brukte råglasset og kjennetegnes av den rå og ujevne overflaten.

  • Kura. Kura er også et ornamentert råglass, preget av de vertikale linjene og den ujevne overflaten.

  • Satinovo. Satinovo er en mer moderne type råglass, med en mer myk og silkeaktig overflate. Dette elegante uttrykket er perfekt til nyere bygg.

  • Herdet glass. 4x sterkere enn vanlig glass og brukes der det kreves ekstra personsikkerhet eller der det er temperaturforskjell.