55 % rabatt + 25 % rabatt på myggnett

Verandadører

Verandadører er enkeltdører med håndtaket på innsiden, som gir et minimalistisk utrykk utvendig. Du trenger heller ikke bekymre deg for om du har glemt å låse når du drar, for den kan kun åpnes fra innsiden. ✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planlegg og mål opp
 1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
 1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
 1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Skap en vakker utgang til hagen med terrassedører fra Klar

Finn en verandadør som passer til dine behov 

Ønsker du maksimalt med solskinn på kjøkkenet eller i stua di? Da gjør du klokt i å velge en dekorativ og funksjonell verandadør fra Klar. En verandadør, også kjent som en balkongdør eller terrassedør, har en praktisk funksjon i å knytte innsiden av huset sammen med utsiden. Hagen, skogen eller sjøen blir dermed en naturlig forlengelse av huset ditt. Dette gir husets indre en god atmosfære som du vil verdsette like mye på høysommeren som i vinterens verste mørke. 

Når du kjøper verandadører fra Klar, kan du tilpasse døren ned til den minste detalj. Du bestiller basert på egne dimensjoner og mål og får en skreddersydd, egendesignet dør levert hjem til deg. Alle våre verandadører kommer utstyrt med et håndtak på innsiden av døren og kan derfor kun åpnes herfra. Dette skaper et minimalistisk uttrykk fra utsiden og fungerer fint sammen med forskjellige typer hus i ulik stil. 

Du har mange muligheter når du skal designe din egen verandadør. Det første du må ta stilling til er hvor mange ruter samt hvorvidt du vil ha en fylling på døren din. Du kan velge mellom 1 til 10 ruter på døren. En verandadør med en rute fremstår som et stort, gulv-til-tak-vindu og skaper et delikat uttrykk. Samtidig gir en verandadør med 10 ruter samme lysinnfall og like mye utsyn, men du får den dekorative effekten av flere enkeltstående ruter. En annen mulighet er å velge 1, 4 eller 6 ruter og kombinere vinduet med en fylling. En fylling er enkelt sagt når man dekker resten av døren med materialet. 

Det er flere andre hensyn du må ta når du skal gå til innkjøp av en ny verandadør. Se listen nedenfor:

 • Størrelse: Døren skal passe til døråpningen.

 • Materiale: Døren kan lages av forskjellige materialer, som tre, aluminium eller plast. Hvert materiale har sine fordeler og ulemper.

 • Funksjoner: Døren kan ha forskjellige funksjoner, som isolasjon, lyddemping og sikkerhetsglass.

 • Pris: Dører varierer i pris fra noen få til mange tusen kroner. Hos Klar tilbyr vi prismatch for å sikre at du får den beste prisen uten å gå på bekostning av kvaliteten. 

Verandadører av høy kvalitet, produsert for å tåle vær og vind 

vår fabrikk i Estland blir det produsert utelukkende produkter fra Klar. Vi har kuttet overflødige mellomledd i produksjonen, som betyr at hele produksjonen fra start til slutt foregår her. Av den grunn vil du oppleve færre kostnader og raskere leveringstider, samtidig som du får en verandadør av høy kvalitet som passer utmerket til din stil, dine behov og er motstandsdyktig mot vær og vind. 

Ettersom vi produserer på bestilling, har vi muligheten til å skåre avfallet til et minimum. Det er heller ingen overproduksjon eller overfylte lagre. Når du handler verandadører hos Klar, kan du derfor være sikker på at du støtter en bærekraftig produksjon med materialer av høy kvalitet. Det går heller ikke på bekostning av håndverket, som er i tråd med skandinaviske designprinsipper så vel som det nordiske klimaet. 

Vi tilbyr verandadører i tre, en kombinasjon av aluminium og tre, og PVC. Vi bruker kortreiste og solide furutre fra estiske skoger. En balkongdør i tre gir et karakteristisk uttrykk, men vær obs på at disse krever regelmessig vedlikehold. Dette kan du bøte for ved å velge en verandadør av tre som er kledd i aluminium. Varme og lyd blir isolert svært godt i slike dører. Siste alternativ er en verandadør av PVC, et resirkulerbart byggemateriale av plast, som både er rimelig og lett. Alle våre verandadører er tilgjengelig i svart, antrasittgrå og svart, og du kan velge den samme eller en annen farge på innsiden og utsiden av døren.

Vil du ha 2-lags eller 3-lags glass i verandadøren din? 

Forskjellen på 2-lags og 3-lags glass ligger primært i grad av isolering. 3-lags glass isolerer ekstra og skaper et mer energieffektivt hjem. Tykkelsen gir en lav u-verdi på 0,53. U-verdi henviser til hvor mye varme som passerer per kvadratmeter ved en temperaturforskjell på 1 grad celsius. Jo lavere denne er, desto bedre varmeisolasjon får du. I praksis gir et 3-lags glass bedre isolering og større trygghet ved innbrudd sammenlignet med 2-lags glass, selv om dette er en rimeligere løsning.    

3-lags glass består av tre glassruter og to hulrom, og har følgende tykkelse: 

 • 3 til 6 mm tykkelse.  

 • Hulrommene er 18 mm hver. 

 • Total tykkelse på 48 mm. 

Det er verdt å merke seg at både varme og lyd blir tilstrekkelig isolert med et 2-lags glass også. U-verdien er 1,1 som isolerer godt og holder kondens til et minimum. 2-lags glass har derimot to glassruter og et hulrom. Se tykkelse under: 

 • 3 til 6 mm tykkelse avhengig av type glass du velger. 

 • Hulrom 20 mm. 

 • Total tykkelse er 26 til 32 mm. 

Vi bruker glass fra Saint Gobain til alle våre balkongdører. Utover å velge 2-lags eller 3-lags glass, er det flere ulike glasstyper du kan velge mellom. Velg for eksempel mellom et klassisk klart glass eller råglass, som har en detaljert overflate og gir en dekorativ effekt til døren. 

Få oversikten over alle glasstypene du har å velge mellom: 

 • Klart glass: Den mest brukte typen.  

 • Lyddempende glass: Skap et ekstra stille innemiljø. 

 • Solbeskyttende glass: 63% reduksjon i varme og lysinnfallet blir 10-12% mindre.   

 • Råglass: Velg mellom ornament, kurs eller satinovo.  

 • Herdet glass: Ekstra beskyttelse.  

Slik måler og installerer du verandadører og balkongdører fra Klar 

Start med å finne fram en blyant og en tommestokk. Mål deretter døråpningen fra utsiden og finn hullmålene. Bruk disse til å finne karmmålene, som er dimensjonene du oppgir til oss og som vi baserer produksjonen på. Karmmål er hullmål der 2,5 cm er trukket fra for å beregne inn plass til isolasjon. 

Etter du har målt og bestilt den nye verandadøren din, skal du installere den. Her sparer du mange penger på å gjøre denne – relativt enkle – jobben selv. Vi tilrettelegger selvfølgelig for å gjøre oppgaven så smidig som mulig. Derfor har vi samlet tips og triks, samt guider med videoer som illustrerer hvordan du monterer balkongdøren. Følger du disse trinnene, går det knirkefritt. Ikke nøl med å ta kontakt med vår norske kundeservice, som er tilgjengelig på telefon og e-post, hvis du har noen spørsmål. Kundeservice er tilgjengelig alle hverdager, fra kl. 8 til 15.

Vask og vedlikehold av verandadører 

En verandadør gir et usedvanlig godt lysinnfall – men denne gleden er kortvarig hvis du ser skitt, smuss eller skjolder på vinduet. Derfor er det fint å rengjøre vinduene ofte, gjerne 2 til 4 ganger i året. Selv om dette kan være en litt kjedelig oppgave, er det kanskje enklere enn du tror, særlig hvis du benytter deg av noen av våre tips: 

 • Glass: Kombiner eddik og vann, eller alminnelig glassvask, og vask med en fuktig klut. Avslutt med en tørr klut for å sikre optimal glans. 

 • Ramme og karmer: Bruk en gammel tannbørste og en klut, og vask med mildt såpevann.  

 • Gode redskaper: Utover en klut eller børste, trenger du en bra nal. 

Vedlikehold av balkongdører avhenger av hvilke materialer døren er sammensatt av. Tre krever mer vedlikehold ettersom det er mer sensitivt for vær og vind. Er døren dekket av aluminium skaper dette er en barriere mellom treet og ytre påvirkninger. Derfor er det mer slitesterkt og lettere å holde vedlike. PVC krever på sin side minimalt med vedlikehold. Generelt kan man dele vedlikehold av verandadører uansett materiale i tre deler: 

 • Smøring: Smør alle bevegelige deler, herunder lukke- og låsebeslag, med en syrefri olje en gang i året. 

 • Vask: Bruk gjerne vanlig oppvaskmiddel når du vasker døren, og eventuelt glassvask til rutene. 

 • Inspisering av fuger og lister: Ofte kan det skjule seg smuss i små kroker, både innvendig og utvendig, så sjekk dette regelmessig.

Fordelen med å velge en verandadør fra Klar 

Vi etterlever en høy bærekraftig standard, noe hele vår forretningsmodell gjenspeiler. Vi velger kortreiste furutrær og produkter av resirkulerbar plast som i siste ende gir et grønnere produkt. Samtidig skal ikke vår høye standard gå på bekostning av raske leveringstider og rimelige rater. Du får en konkretisert tidsramme for levering når døren ankommer Norge, der våre transportpartnere vil kontakte deg for å avtale leveringsdato nærmere.  

Du får dessuten opptil 12 års garanti på verandadører fra Klar. På alle dører av tre har du 7 års garanti, mens du kan nyte 12 års garanti på aluminiumskledde verandadører. I tillegg hjelper vår norsktalende kundeservice deg hvis du har spørsmål. Ofte stilte spørsmål 

Hvor mye koster det å bytte verandadør?

Prisen på å bytte verandadør varierer avhengig av størrelsen på døren, materialet, arbeidets omfang og håndverkerens pris. Du kan forvente å betale alt fra 5000 til 20.000 kroner for å bytte en verandadør. 

Hvor mye koster verandadør?

Prisen på en verandadør varierer avhengig av størrelsen, materialet, design og funksjoner. Du kan forvente å betale alt fra 2000 til 10.000 kroner for en ny verandadør. Hos Klar finner du alltid gode tilbud på verandadører, men kommer du over bedre tilbud hos andre leverandører, tilbyr vi prismatch. 

Prismatch innebærer at vi gjennomgår konkurrentenes produkt og tilbud, etter at du har sendt oss denne informasjonen, og vi vender tilbake med en enda bedre pris. Fremragende kvalitet til en billig penge er selve kjennetegnet på Klar. 

Hvor bred er en balkongdør?

Vanlige bredder på balkongdører i Norge er 70 cm, 80 cm og 90 cm. Husk at du kan designe din egen dør hos Klar og vi produserer balkongdører etter dine spesialmål. Enklere blir det ikke! 

Hvordan måle størrelse på balkongdør?

For å måle størrelsen på balkongdøren din, må du måle bredden og høyden på døråpningen. Du må også måle tykkelsen på veggen.

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon