Døren ut til din oase har mange navn, vi kaller det både terrassedør, balkongdøraltandør og en verandadør. Har du alltid drømt om å ha en verandadør til huset ditt og på den måten komme tettere på naturen? Så er våre flotte terrassedører, med svært god kvalitet, et valg det er verdt å overveie. Vi tilbyr verandadør i mange varianter til fordelaktige priser og tilpasningsmuligheter. Nedenfor vil vi gjennomgå noen av alle de mulighetene du har i forhold til å skifte ut den eksisterende – eller sette i en billig altandør. Samtidig gir vi deg en oversikt over hva altandøren kan tilføre til din bolig, både visuelt og funksjonelt.

Verandadør i tre/aluminium eller ei?

Nå er det moderne å fremstille terrasse-elementer av metallprofiler og montere dem med rent glass elementer herdet glass. Du har kanskje sett dem i nye kontorbygninger, hvor det for eksempel er dører i glass inn til møtelokalene.

Glassdører passer dog ikke alltid sammen med husets ytre uttrykk, særlig ikke hvis det er et eldre og sjarmerende hus. Vi anbefaler derfor å montere balkongdører i tre, som er tilpasset både dine ønsker og husets ytre design, hvis det er meget viktig for deg huset er av tre.

Verandadører i tre/alu gir dog en langt bedre holdbarhet og du behøver ikke å male treverket gjevnlig som man må med rent treverk. Står du et par meter fra altandøren, vil det være vanskelig å se om det er en tre/aluminium terrassedør eller om den bare er av tre, så det kommer mye an på dine behov og ønsker.

Bestiller du ny verandadør i tre/aluminium får du en flott og slitesterk dør med pulverlakkert aluminium med 12 års garanti.

Derfor skal du velge tre/aluminium

Vi anbefaler nesten alltid verandadører i tre/aluminium på grunn av slitestyrke, større vindusflate og minimalt vedlikehold, og fortsatt til en god pris. Men har du for eksempel et sommerhus og ønsker at det skal stå i stil med naturen rundt, er det fornuftig å velge terrasseelementer i tre.

Her er noen av de mange fordelene med våre tre/alu-dører:

  • Slipp regelmessig maling og få en terrassedør som vil se godt ut i mange år

  • De flotte listene gir en innbydende inngang til hjemmet ditt fra hagen

  • Du kan velge forskjellige farger innvendig og utvendig

  • Minimalt vedlikehold som kun trenger litt olje på hengslene en gang i året

En dør ut til hagen inviterer lys og naturen inn

Verandadører lar deg først og fremst slippe mer lys inn i hjemmet ditt. Verandadører brukes i bygg med direkte utgang til terrasser eller balkonger og skaper en vakker overgang til det fri.

I et sommerhus kan en glassfasade bedre forbinde stuen og terrassen, og ved å plassere verandadører strategisk - for eksempel ved siden av et sånt glassparti - vil det fortsatt være rikelig mulighet til å ha møbler, stoler, grill etc. midt på terrassen.

Tenk over plasseringen av din nye terrassedør

Er du på utkikk etter en billig terrassedør, er det flere hensyn du med fordel kan ta. Det er blant annet viktig at terrassedøren plasseres optimalt i forhold til rommene og deres innredning. I tillegg skal terrassedøren, hvis mulig, passe stilmessig til boligens fasade, deriblant tilpasses størrelsen og plasseringen av husets eksisterende vinduer.

En billig verandadør/balkongdør skaper generelt en sterk forbindelse mellom innsiden og utsiden, men ny verandadør kan påvirke mulighetene for møblering på negativt vis, eller sågar bryte med husets symmetri, så det oppstår et disharmonisk helhetsinntrykk. Ved å tenke over å bevare symmetrien, for eksempel ved å plassere en terrassedør på hver side av en glassfasade, kan man komme slike uheldige omstendigheter i forkjøpet.

En ombygging kan skape tiltrengt plass og slike renoveringer kan kompletteres ved å invitere inn massevis av lys og frisk luft. For eksempel kan man bygge en kvist og fullføre den ved å sette i en ny terrassedør.

Dessuten er det viktig å tenke over vind, vær og sol/skygge. Hvor kommer det mest sol i løpet av dagen og blåser det mer ett sted, sammenlignet med et annet? Hvis du har kjøpt et hus og gjerne vil etablere en ny terrasse og verandadør, anbefaler vi at du venter litt.

Dermed kan du nå å få et bedre inntrykk av hvor de be beste plasseringene er, og dermed kan du også en oversikt over den samlede hagedørens pris – de kan jo hende at du ikke vil nøye deg med en enkelt terrassedør?

Velg en innadvendt eller utadvendt verandadør

Takket være vårt system kan du velge om din nye verandadør skal åpnes utover eller innover. Det kan være en stor fordel om utgang til terrasse ikke har så mye plass i verken den ene eller andre retningen.

Har du en veldig smal balkong kan du vurdere en dør som åpner innover, så det blir mer plass på varme sommerdager.

Tilpass hjemmet ditt med en billig verandadør

Med en ny terassedør er det mulig å få et effektivt og stilfullt motspill til boligens eksisterende arkitektoniske uttrykk. Har for eksempel hjemmet ditt brede vinduspartier, kan en smal verandadør skape et uttrykk med vakker kontrast.

Selv for eksempel eldre gårdsbygninger kan fint oppgraderes med en billig verandadør. Ved slike boliger er det dog viktig at dørens bredde og plassering harmonerer med husets opprinnelige vinduer. På den måten opprettholdes en elegant sammenheng mellom det nye og det eksisterende.

Likeledes i villaer av eldre dato, hvor det ofte ikke finnes noen verandadør er det essensielt at den nye dør vil inngå i husets medfødte romantiske design.

Våre verandadør i standardmål fås i fra 70-110 cm (bredde) og 175-230 cm (høyde).

Din nye verandadør kan designes på mange måter

Hos Klar kan du velge mellom 11 forskjellige varianter av verandadører, fra 1 til 10 ruter og , med eller uten fyllinger, for eksempel 1 fylling 1 rute.

Vi tilbyr billige verandadører, uten at det går ut over kvaliteten. Verandadørene tar blant annet utgangspunkt i følgende:

  • Materiale i kvistfritt langsomtvoksende nordisk furu med høy kjerneandel

  • Hengsler, grep, låser, utluftingsventiler og vindbremser er produsert i Danmark og Sverige, fra produsenter som IPA og ASSA ABLOY (tidligere RUKO)

  • Alu-glasslister hele veien rundt glasset, for ekstra beskyttelse og holdbarhet

  • Dørene er CE-merket (din garanti for kvalitet og yteevne).

  • Opptil 12 års garanti på terrassedører.

Klar hjelper deg med å velge verandadører

Hos Klar tar vi hånd om dine personlige ønsker til terrassepartiet og guider deg gjennom valget av terrasse-elementer som materialer og farger; hvis du altså er litt på bar grunn når du skal velge en ny terrasedør.

Husk at du må måle korrekt opp, før du bestiller din nye verandadør. I vår guide kan du lese detaljert om hvordan du tar nøyaktige mål til verandadøren.

Skulle det oppstå spørsmål underveis i prosessen eller om våre verandadørpriser, skal du ikke nøle med å ta kontakt med oss på telefon eller e-post. Vi svarer på alle henvendelser så raskt vi kan.

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster verandadører?

Hos Klar har vi riktig gode startpriser på altandører. Du kan bruke priskalkulatoren vår slik at du kan se hva det faktisk koster å få nye terrassedører til hjemmet ditt. Se priser her.

Hvilken åpningsretning skal en verandadør ha?

Som standard åpnes verandadør utover, med hengslene på høyre side (sett utenfra). Du står imidlertid fritt til å velge at åpningsretningen skal vende innover uten ekstra kostnader.

Hvor mye koster det å bytte ut en verandadør?

Du kan spare mye penger ved å foreta oppmåling og montere den nye verandadøren selv. På denne måten presser du prisen til bunns, spesielt hvis du kjøper terrassedører til en lav pris fra Klar.

Hvordan måler jeg opp til en ny verandadør?

Du kan enkelt måle opp til den nye verandadøren din alene. Det krever at du har papir, blyant og en tommestokk for hånden. Les guiden vår for oppmåling av dører her.

Hvordan monterer jeg en verandadør?

Å montere en ny dør er på ingen måte rakettvitenskap, men det krever at man er litt handy. Hvis du vil montere døren din selv, kan du lese vår guide for montering av dører her.