Toppstyrt vinduer

Et toppstyrt vindu fungerer ved å skyve rammen ut i bunnen med et håndtak. Designet beskytter mot været, og er produsert for å møte dine mål. Vi tilbyr ikke barnesikring på våre toppsvingte vinduer.

✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planlegg og mål opp
  1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
  1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
  1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Toppsving vinduet: En klassiker

Toppsving-vinduet er designet med en ramme som lukkes opp, som ved åpning senkes en smule loddrett ned. Overrammen er smart laget, med et loddrett omdreiningspunkt som kan forskyves. Med andre ord, åpnes det utadgående toppsving-vinduet ved at rammen dyttes ut nederst, samtidig som rammens topp glir ned. Et ganske gjennomtenkt og byggeteknisk godt utført design som ble utbredt for noen få tiår siden.

Hva er et toppsving-vindu?

Toppsving-vinduet ble utviklet i begynnelsen av postmodernismen, som foregikk fra 1970 og frem til ca. 1990. Perioden er karakterisert ved en gjenbruk av stilarter fra andre bygninger, fravær av betydning av en rekke forskjellige farger, former og materialer. Årtiene bar preg av oppgjør med modernismens minimalistiske og modulære uttrykk, og til å begynne med var toppsving-vinduet lite, da det på begynnelsen av 70-tallet kom fokus på energivennlige løsninger.

Hvorfor bør jeg velge et toppsving-vindu?

Er du på jakt etter nye vinduer bør du vurdere toppsving-vinduet.

Alle toppsving-vinduer er lette å betjene og har trinnløs åpning. Vindustypen er designet med justerbar friksjon, så det kan stå litt eller mye åpent, alt etter ønske. Vinduet betjenes med espagnolettelås, som sitter på et genialt utformet låsebeslag med samme navn, som ved hjelp av et dreibart låsegrep skyver rigler opp i overkarmen og ned i underarmen, eller eventuelt vannrett ut i sidekarmen. Dette gir to lukkestillinger, hvor den ene muliggjør ventilasjon, selv om vinduet er lukket.

Som vindustype har toppsving-vinduet særlig en fordel. Vinduet er nemlig ekstra hardført, takket være nøye utvalgte kvalitetskomponenter, som samtidig gjør det langtidsholdbart. Utgangspunktet for utviklingen av toppsving vinduet var Norges skiftende og krevende vind- og værforhold. Man ønsket derfor å sikre seg at det kunne tåle både sollys, kulde og vind (mye vind!) og samtidig at det ble innlemmet som et praktisk og bæredyktig element i hjemmet. Vindusformatet utmerker seg dermed på den smarte åpningsmåten og innovative lukkemekanismen, såvel som værbestandigheten.

Derfor er det mange gode grunner til å velge et toppsving-vindu, og mange nordmenn foretrekker også nettopp denne vindustypen. Ettplans og etasjebygg med altaner og altanganger er eksempler på bygg hvor vinduet typisk benyttes og skaper fremragende resultater.

Toppsving-vinduet er en sikker løsning, da det både er praktisk og stilmessig overlegent og på den måten gir det samlet sett mest mulig kvalitet for pengene. Du skal i hvert fall ikke nøle med å skrive til oss, hvis du skulle ha spørsmål toppsving vinduet, om oppmåling eller andre spørsmål relatert til vinduer og dører. Vi stiller oss til rådighet i prosessen, med det å skape nøyaktig det vinduet du drømmer om – det vinduet som vil komplettere hjemmet ditt.

Design og kjøp billige toppsving-vinduer

Klar selger toppsving-vinduer i 15 forskjellige og spennende varianter, fra 1 fag 1 rute, 2 fag 4 ruter til 3 fag og 18 ruter. Som alltid er det mulig å tilpasse vinduet, så det vil passe overens med nettopp ditt design og dine stilmessige visjoner. Velg for eksempel farge til den innvendige siden og en annen til den utvendige siden, kombinert med en Softline-profil – det gir et utpreget moderne uttrykk! Ved å sette inn en utluftingsventil, kan du dessuten ventilere i badet, kjøkkenet eller soverommet, uten å behøve å åpne vinduet.

Hva er forskjellen mellom et toppsving og et topphengslet vindu?

Forskjellen på topphengslede vinduer og toppsving-vinduer er kun beslaget. Begge vinduene åpnes i bunnen og tjener ofte samme formål. Rammen er også den samme. Toppsving-vinduet er ofte en bedre løsning. Dette vinduet åpner mindre utover og er derfor lettere å betjene enn et topphengslede vinduet på grunn av den trinnløse åpningen. Men siden vinduet også åpner øverst med den smarte braketten, gir det faktisk bedre ventilasjon. Motsatt vil et toppsving-vindu ha en uttrekkbar stang som brukes til åpning.

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon