55 % rabatt + 25 % rabatt på myggnett

Sidehengslede vinduer

Gi hjemmet en minimalistisk følelse med våre sidehengslede vinduer. Vi produserer prisdyktive vinduer i FSC-verifisert furu av høy kvalitet. Vi har både 2 og 3-lagsglass.

✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planlegg og mål opp
 1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
 1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
 1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Velg et sidehengslet vindu til både tradisjonelle og moderne boliger

Uansett om du skal renovere et gammelt bygg eller vil introdusere et sjarmerende innslag i et nybygg, er et sidehengslet vindu et utmerket valg. Det er tidløse og praktiske vinduer, som du kan skreddersy etter materiale, glasstype, farge og mye mer. 

Sidehengslede vinduer åpnes på samme måte som en dør. Hengslene er montert på siden av vinduskarmen og gjør at vinduet åpnes og svinges utover. Du kan som regel velge om det åpnes mot venstre eller høyre side. Har du andre vinduer eller elementer å ta hensyn til, er det fint å ha friheten til å velge dette selv. Dette er imidlertid ikke det eneste du kan velge når du designer ditt eget vindu hos Klar. Først og fremst, har du flere valgmuligheter når det gjelder antall vindusfag og vindusruter: 

 • Vindusfag: Velg mellom 1 til 4 fag.  

 • Vindusruter: Du kan få mellom 1 til 4 ruter i vinduet. 

Gå for et moderne og minimalistisk vindu med ett fag og en stor rute, eller følg det klassiske alternativet og velg 2 fag og 2 ruter. Tradisjonelt har man valgt én rute per fag, men her har du friheten til å eksperimentere med kombinasjoner. Ofte kan et sidehengslet vindu med 2 fag og 3 ruter, der den siste ruten ligger vannrett over de to andre rutene, skape et imponerende uttrykk til hjemmet ditt. Dette er en skikkelig stilig løsning, så dette anbefaler vi at du utforsker muligheten for. 

Design ditt eget sidehengslet vindu 

Når du har funnet det riktige antallet fag og ruter, begynner moroa. Velg først mellom svarte, antrasittgrå eller hvite vindusrammer og -karmer. Du kan velge samme farge innvendig som utvendig, eller forskjellige. Heretter må du beslutte deg for om du vil ha vinduer av tre eller som er aluminiumskledde, og hvilket glass du foretrekker. 

Materiale 

 • Tre: FSC-sertifisert og kortreist furu fra Estland.

 • Kombinasjon av tre og aluminium: Vinduskarm og -ramme av tre som er kledd i beskyttende, slitesterkt aluminium.

Vi anbefaler at du velger sidehengslede vinduer av tre og aluminium. De har den samme klassiske sjarmen som alminnelige trevinduer, men de er langt mer hardføre og slitesterke. Aluminium er nemlig en solid barriere mot nordisk klima og beskytter godt mot slitasje fra vær og vind. Det gjør også vinduene lettere å holde fine, fordi det krever mindre vedlikehold og rengjøring sammenlignet med vinduskarmer og -rammer i tre. 

Husk at det er 7 års garanti på alle våre treprodukter og 12 års garanti på alle aluminiumskledde produkter. Når du handler hos oss, kan du være trygg på at du får holdbare vinduer av høy kvalitet. 

Glasstyper 

 • 2-lags glass eller 3-lags glass: 3-lags glass er tykkere, og isolerer og beskytter derfor bedre. 

 • Klart glass eller råglass: Vil du ha fullt inn- og utsyn eller prioriterer du karakteristisk design?

 • Herdet glass: Få ekstra beskyttelse med ekstra tykke glass. 

 • Solbeskyttende glass: Reduser varmen med opptil 63%.

 • Lydisolerende glass: Bor du tett på veien eller bråker naboene dine? Velg ekstra isolerende glass som reduserer støy. 

Vil du ha et energieffektivt hjem? Da anbefaler vi at du går for sidehengslede vinduer med 3-lags glass. 3-lags glass har en lavere u-verdi sammenlignet med 2-lags glass, som betyr at varmen blir ivaretatt og kulden holdes utenfor. Utover å isolere veldig godt, beskytter 3-lags glass også godt mot innbrudd og eventuelle skader. 

Uansett hva du velger, får du glass av høy kvalitet. Vi bruker utelukkende glass fra Saint Gobain, som er kjennetegnet av sin lange levetid. Etter du har besluttet deg for om du vil ha 2 og 3-lags glass, kan du velge mellom klart glass eller råglass. Gi et personlig særpreg til vinduspartiet med dekorativt råglass, eller forsikre deg maksimalt lysinnfall med klart glass. Ønsker du ekstra lydisolasjon, tilbyr vi også vinduer som er ekstra tykke og holder skrik fra nabounger eller trafikkstøy unna. 

Sidehengslede vinduer er populære i Norden 

Det er lang tradisjon for å bruke sidehengslede vinduer i Norden, og i Norge har sidehengslede vinduer lenge vært populære fordi de gir godt med naturlig lys og luft. Vi har en tradisjon for å bygge lavt og derfor er naturlig lys veldig viktig. I tillegg til at lysinnfallet betyr mye, gjør hengslene det mulig å justere hvor mye luft du vil slippe inn og ut. I dag velger dessuten mange sidehengslede vinduer fordi de trekker på assosiasjoner til en enklere, eldre og mer sjarmerende byggestil. Av samme grunn, tilfører sidehengslede vinduer umiddelbar karakter til nybyggede hus. 

Oppmåling og montering av vinduet 

Før du starter å designe et sidehengslet vindu hos oss, må du måle vindusåpningen. Slik finner du ut av hvor stort vindu du trenger. Start med å finne fram noe å skrive med og noe å notere på, samt en tommestokk. Det er viktig at du måler fra utsiden av vindusåpningen, og at du måler bredden før du måler høyden. Når du har notert ned målene på bredde og høyde, har du funnet hullmålene, men vi baserer produksjonen vår på karmmål. Du finner karmmålene ved å trekke fra 2,5 cm fra hullmålene. Når du har omsider har funnet karmmålene, er du klar til å starte designprosessen og bestille vinduet hos oss. 

Tips! Vi har gjort det enkelt for deg å gjøre oppmåling selv. Les vår guide og finn nyttige videoer som forteller deg hva du skal gjøre og i hvilken rekkefølge du måler opp til ditt nye sidehengslede vindu.  

Etter at du har bestilt og mottatt vinduene dine, må du montere dem. Og til denne jobben har vi også satt sammen en guide med tips og instruksjonsvideoer. Du sparer nemlig mye tid og penger på å montere vinduet selv. Alt du trenger er de riktige redskapene, et par hjelpende hender og selvfølgelig noen gode råd fra oss i Klar. Skulle du være usikker på noe, kan du alltid ta kontakt med vår norsktalende kundeservice, som er tilgjengelig på både telefon og e-post, mellom kl. 8 og 15 i alle hverdager.

Derfor bør du kjøpe sidehengslede vinduer fra Klar 

Det er tre grunner til hvorfor Klar er den selvsagte destinasjonen for sidehengslede vinduer. Vi tilbyr den beste prisen, skandinavisk design på sitt beste og bærekraftige produksjonsprinsipper. 

Vi produserer sidehengslede vinduer på bestilling, som betyr at produksjonen først settes i gang etter at du har bestilt vinduet. Det er heller ingen unødvendige mellomledd eller ekstra tillegg i produksjonen, og på fabrikken vår i Estland blir det produsert utelukkende Klar-produkter. Alle disse faktorer gjør produksjonen mer effektiv og besparende, som gjør at vi kan tilby deg rimeligere produkter. 

Selv om produksjonen er effektiv, går ikke dette på bekostning av vårt hensyn til detaljer. Alle vinduene våre blir produsert i tråd med skandinaviske designprinsipper og tilpasset det nordiske klimaet. Derfor innfrir våre sidehengslede vinduer både på design og funksjon. Vi tilbyr dessuten prismatch på alle produktene våre, som betyr at vi alltid matcher konkurrentene våre på pris. 

At produksjonen foregår på bestilling, uten mellomledd og utelukkende på vår estiske fabrikk, betyr at vi ikke produserer mer enn vi bør eller risikerer store overskudd og avfall. Vi er opptatt av å opprettholde en bærekraftig standard i produksjonen, og dette oppnår vi til dels med bevisste prosedyrer og til dels ved å velge kortreiste, lokalproduserte produkter. Vi produserer vinduer av FSC-sertifisert furu fra Estland, velger gjenvinnbar plast, og tar i bruk hengsler og håndtak produsert i Danmark og Sverige. Når du kjøper sidehengslede vinduer fra Klar, kan du derfor være trygg på at du gjør en god handel. 

Ofte stilte spørsmål 

Hva er et sidehengslet vindu? 

Et sidehengslet vindu er et vindu som åpnes ved å dreie det sidelengs, akkurat som du ville gjøre med en dør. Vinduet kan åpnes innover, mot enten venstre eller høyre, avhengig av preferanse, og hengslene er montert på siden av vinduet. 

Hvilke glasstyper passer et sidehengslet vindu til? 

Du har to alternativer når du skal velge glasstype til et sidehengslet vindu. Velg mellom 3-lags glass, som er tykkere og isolerer bedre, eller 2-lags glass, som er rimeligere. 3-lags glass er mer energieffektivt. Du kan også få ekstra lydisolerende, solbeskyttende og herdet glass, som forholdsvis reduserer støy, varme og risikoen for innbrudd. 

Er det garanti på nye vinduer og dører? 

Ja, de aller fleste produsenter tilbyr garanti på nye dører og vinduer ved feil i materialer eller deler. Garantiperioden varierer ofte mellom 5 og 10 år. Hos Klar får du opptil 7 års garanti på alle treprodukter og 12 års garanti på alle aluminiumskledde produkter.

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon