Salget fortsetter! Opptil 60 % rabatt

Sidehengslede vinduer

Gi hjemmet en minimalistisk følelse med våre sidehengslede vinduer. Vi produserer prisdyktive vinduer i FSC-verifisert furu av høy kvalitet. Vi har både 2 og 3-lagsglass.

✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

Hva er et sidehengslet vindu?

Et sidehengslet vindu er et vindu hvor beslagene sitter på siden av karmen. Siden det sidehengslede vinduet ikke har sprosser, slipper du inn mest mulig lys. Av samme grunn, og siden det i likhet med Hamburg-hengslet er en utrolig slitesterk og visjonær oppfinnelse, har det sidehengslede vinduet med tiden blitt en av de mest populære vindustypene. Vinduet er et slitesterkt og holdbart vindu.

Derfor er det mange grunner til at de sidehengslede vinduene er et opplagt valg til langt de fleste boliger. Hos Klar nøler vi derfor heller ikke med å anbefale denne vindustypen til størstedelen av de norske husene! Uansett om hjemmet ditt trenger nye vinduer til barnerommet, verkstedet eller kjøkkenet, vil du med vårt tilbud av gode sidehengslede vinduer kunne få et vakkert lysinnslipp med dine nye vinduer.

Takket være et fabelaktig godt forhold mellom pris og kvalitet, sikrer vi deg at du får utrolig mye vindu for pengene! Til sist er det sidehengslede vinduet et ytterst funksjonell vindustype som gjør det enkelt å skape et optimalt inneklima og som kan betjenes av selv familiens minste medlemmer.

Hvor mange fag/ruter skal jeg velge?

En fag er den mindre inndelingen av selve vinduet. Et vindu med to fag har altså to rammer i selve vinduskarmen.

Hvor mange fag og ruter du bør ha ha er et visuelt og praktisk spørsmål. Det visuelle handler om uttrykket du ønsker. I tillegg vil færre fag på samme vindu slippe inn mer lys.

Som vindustype gir sidehengslede vinduer naturligvis en mulighet for flere fag, og som du kan se ovenfor finnes de i både loddrette og vannrette utgaver.

Hvordan finner jeg størrelsen på det sidehengslede vinduet mitt?

Alle kan måle opp til vinduene sine selv, det krever bare et måleinstrument og noe å skrive på. Les vår detaljerte veiledning og video for måling her.

Skal jeg velge 2-lags eller 3-lags glass?

Det er mange ekstremt store fordeler med tre/aluminium fremfor den klassiske versjonen kun i tre

  • Vinduet har mye lengre levetid

  • Tre/aluminium krever minimalt med vedlikehold.

  • Visuelt er det bare den kresne kjenneren som vil kunne se forskjellen.

Les også vår guide til hvorfor du bør velge tre/aluminium akkurat her.

Hvilke farger kan jeg få et sidehengslet vindu i?

Hos Klar kan du selv velge farge på vinduet ditt. Vi tilbyr tre sterke varianter i sort, hvit og antrasittgrå. Ved å bruke vår designer kan du også variere fargene på inn- og utsiden, slik at du for eksempel kan få en markant sort utside og en mykere hvit innside.

Fargen på vinduet ditt bør passe til hvordan hjemmet ditt ser ut utvendig. Et godt forslag er å kjøpe nye vinduer i den fargen du allerede har – men trenger du en estetisk fornyelse kan du vurdere noe annet. For eksempel ser vi en større trend i svarte vinduer enn tidligere.

Hvilket hengsel skal jeg velge?

I vår designer kan du velge mellom sidehengslede og sidestyrte vinduer. Det endrer ikke mye når det gjelder det praktiske om hvordan vinduet ditt åpnes. Men med sidestyrte hengsler er det lettere å rengjøre vinduene fra innsiden. I tillegg er det også mulig å låse vinduet i alle stillinger opp til 90°.

Hvilket glass kan jeg velge til vinduet mitt?

Hos Klar kan du velge mellom følgende glasstyper, og mer:

  • Klart glass

  • Lydisolerende glass

  • Solbeskyttende glass

  • Forskjellige slags ornamenterte glass

  • Herdet glass

Hvilken type du velger kommer an på dine behov. Opplever du mye støy fra veien i hverdagen, kan lydisolerende glass være en fordel. Trenger du ekstra solbeskyttelse kan du velge solbeskyttende glass. Hvis du verdsetter ditt privatliv – eller skal plassere vinduet i et rom der det er viktig – så kan du vurdere våre ornamenterte glass.

Hvilken profilering skal vinduet mitt ha?

Når du bestiller ditt nye vindu velger du Softline, som gir et mer moderne og mykt uttrykk. Du kan også gå for den mer klassiske profilen med skarpe kanter og avfasede hjørner, som vi har valgt å kalle Classic.

Not eller uten not?

En not er ent sport som freses i rammen til produktet. Det gjør det enklere å montere et karm eller lignende på produktet. Hvis du planlegger å installere en karm under eller rundt vinduet, kan du vurdere å ha en not.

Kan jeg ha en utluftingsventil?

Vi vet at inneklima er viktig for alle nordmenn. Derfor tilbyr vi naturligvis en utluftingsventil på i alle vinduene våre, som gjør at luften kan skiftes ut hele døgnet. Det gir et bedre inneklima – men må likevel suppleres med vanlig ventilasjon.

Hva er historien bak det sidehengslede vinduet?

I Norge ble de første vinduer nemlig en realitet på slutten av 1500-tallet, samtidig som landets første bindingsverkshus. Opprinnelig var vinduets rammer hengslet i loddposten, men på 1700-tallet ble det alminnelig å hengsle rammene i sidekarmen. Senere, på 1800-tallet ble hengsler av typen «hamborg» alminnelig. Denne typen hengsler kommer fra Tyskland og er et hengsel i to deler, hvor den ene er festet på rammen, mens den andre er festet på karmen. Hengslet kan dermed skilles ad ved å løfte vindusrammen av. Hamborghengslene var en så banebrytende oppfinnelse, at de stort sett er lik de hengslene som sitter på de sidehengslede vinduene vi produserer i dag.

I Sentral- og Sør-Europa slår sidehengslede vinduer ofte innover, da de er dekket av skodder. I Skandinavia derimot, slår sidehengslede vinduer derimot som oftest utover. Vindustypen passer, med sin designmessige eleganse og simple uttrykk, perfekt til den minimalistiske stilen vi ser i dansk og nordisk stil.