Spar opptil 60 %
Vedlikeholdsfri vinduer og dører: Derfor skal du velge tre/aluminium image

Vedlikeholdsfri vinduer og dører: Derfor skal du velge tre/aluminium

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

"Utviklingen har gått raskt, og i dag har tre/aluminium blitt et særdeles populært valg til nye vinduer og dører i Norden. Nedenfor kan du lære mer om hvorfor, og få nyttig kunnskap så du lettere kan bestemme om du vil investere de ekstra kronene tre/aluminium koster, sammenlignet med tradisjonelle trevinduer og dører.

Tre/aluminium er en kombinasjon av det beste fra begge verdener. Den innvendige delen av elementet består av tre fra langsomtvoksende furu, som har lang levetid, høy isoleringsevne, naturlig impregnering og er FSC-sertifisert. Den utvendige delen består av en pulverlakkert aluminiumsramme som beskytter trekonstruksjonen 100% mot UV-stråling, vind og vær. På den måten får du alle fordelene fra tre-konstruksjonen samt en nesten vedlikeholdsfri aluminiumsbekledning som du ikke trenger å male utvendig. 

tre + alu

Fordelene ved vårt tre:

  • Lang levetid

  • Høy kjerneandel

  • Naturlig impregnering

  • FSC-sertifisert

  • Høy isoleringsevne

Flere fordeler med tre/aluminium:

  • Skal ikke males utvendig

  • Aluminium blokkerer UV-stråler og beskytter vinduet

  • Velegnet til nordiske værforhold

  • Skråskåret glassliste (design)

  • Mulighet for forskjellig farge utvendig og innvendig (design)

Da den innvendige delen av vinduet eller døren består av kjernefuru, beholder man treets isolerende egenskaper, mens de utvendige aluminiumsprofilenes pulverlakkering gir elementene en særdeles holdbar og ytterligere værbestandig overflate. Aluminium er nemlig et sterkt materiale som ikke ruster. Det lette metallet beskytter treet fra sollys og regn, og derfor har tre/aluminium også lengre levetid enn rent tre.

Minimalt vedlikehold

Fordelene ved tre/aluminium er videre at det stort sett er vedlikeholdsfritt, ettersom det ikke skal males utvendig. Kombinasjonen av tre og aluminium sparer deg altså for både tid og bekymringer, da det eneste kravet for at det skal fortsatt være i tipp topp stand er at karm og vindu vaskes minimum et par ganger årlig. Den utvendige karmen og rammen rengjøres raskt og enkelt ved å bruke lunkent vann, blandet med en smule oppvaskmiddel, samt en klut eller myk børste.

De innvendige tredelene holdes også rene ved å bruke et skånsomt rengjøringsmiddel, og tørkes deretter av med en fuktet ren klut. I tillegg skal hengslene smøres etter behov, men det gjelder alle typer vinduer og dører.

Vi anbefaler derfor alltid tre/aluminium, for det vil alltid lønne seg og det gir uten tvil mest for pengene, selv om førstegangsbetalingen er høyere. Men er det noen tilfeller, hvor vi godt kan forstå ønsket om rent tre. Du har kanskje en hyggelig liten hytte i tre og vil at vinduer og dører skal være i rent tre. Det kan være kulturelt, historisk, en familietradisjon eller tradisjon i nabolaget. Det forstår vi selvfølgelig godt, og så skal du bare være oppmerksom på hva det innebærer, og hva du mister ved å velge vekk tre/aluminium. Det er dessverre ikke alle som vet det i dag, eller alle forbrukere som mottar den riktige veiledningen.  

Valget ditt av farge har også betydning for valget mellom rent tre eller tre/aluminium og du er kanskje bekymret for om utseendet av tre/aluminium ikke passer til boligens stil eller smak?

Färgval och design

Vinduer og dører i tre/aluminium kan kjøpes i et utall av fargekombinasjoner, akkurat som det er mulig å tilpasse både hengsler, lukketype og karmprofil. Med tre/aluminiumsvinduer eller -dører kan du tilføre hjemmet ditt et personlig preg. Innvendig får du treets varme og sjarme, og utvendig aluminiumens slitesterke og værbestandige kvaliteter samt rene og flotte uttrykk. Samlet sett blir denne unike typen vinduer en veldig god investering, som i dag er det foretrukne valget for de fleste forbrukere. 

Våre tre/aluminium produkter er faset (venstre), hvilket betyr at bunnen og siden på vinduet monteres i en harmonisk «skrå» linje fra hjørne til hjørne. Rene treprodukter har et loddrett snitt. Det er forskjell rent utseendemessig og tre har også en er rustikk overflate, hvis man går helt tett på og studerer overflaten på nært hold. 

Utvalget er også bredt og du har gode muligheter for å få tre/aluminium på våre 227 variasjoner av produkter. Prøv blant annet favorittene tre/aluminium terrassedør, sprossevinduer i tre/aluminium, hoveddør i tre/aluminium, krysspostvinduer i tre/aluminium. Du er naturligvis velkommen til å kontakte oss, hvis du har spørsmål eller spesifikke forespørsler. Vi er alltid klare til å gi råd om alt fra materiale- og fargevalg til oppmåling og montering.

Finn dine favoritt tre + alu produkter

Gjør hjemmet ditt bedre med langtidsholdbare vinduer og dører.

Customer services cover Klar image
Velkommen 👋 Hva kan vi hjelpe deg med?
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!