Spar opptil 60 %

Guide - Slik måler du dine vinduer og dører - Klar

Det er en deilig følelse å være involvert i så mye som mulig, når det kommer til ditt eget hjem.

Faktisk kan du komme langt ved å selv stå for oppmåling av vinduer og dører, for det gjør det langt enklere og billigere å velge vindustype og dør, hvis du kan klare det selv. Skal du for eksempel ha vinduer etter standardmål, eller skal de spesiallages til ditt hus?

Uansett så kan vi hjelpe, da vi produserer i mange forskjellige dimensjoner og leverer dimensjon fra fabrikken og hjem til din bolig. 

Videoguide for oppmåling av dører og vinduer

Før du setter i gang, skal du ha følgende klart: Papir og blyant, tommestokk/målebånd og eventuelt et vater, spesielt hvis det er et eldre hus.

Mål alltid utvendig!

Mål alltid utvendig og noter alltid bredden først, så høyden! Uansett om det er vinduer eller dører.

Videoen viser til måling i mursteinsfasade.

Mål flere steder!

Mål først fra murstein til murstein – det såkalte hullmålet eller dørhullsmål. Husk å måle flere steder, da hullet godt kan bli litt skjevt. Er det forskjell på målene, skal du bruke de minste målene. Med denne metoden finner du hullmålet på døren din.

Finn karmmålet!

Trekk fra 2,5 cm fra hullmålene, dermed har du karmmålet du trenger for å bestille dine elementer. Det gir plass til en fuge hele veien rundt på mellom 1-1,5 cm, basert på hvor mye du valgte å trekke fra hullmålet.

Når du måler opp til vinduer

Ved oppmåling av vinduer skal du være oppmerksom på hvordan de innvendige forholdene er.

Om det er rå murstein, pusset lysning inn over karmen eller om du eventuelt skal bestille vinduene med utfreset not, så du deretter kan lage en flott karm rundt dine nye vinduer. Sjekk eventuelt våre vindustyper her, før du foretar en måling av dine vinduer.

Fasadetype

For å få riktige mål på vinduene dine må du sjekke hva slags fasade du har. En trefasade har ofte en kledning rundt vinduet som skjuler en del av det eksisterende vinduet, som kan være enklere å fjerne for å finne yttermålene på karmen.

Les mer og tast inn dine egne mål her.

Når du måler opp til dører

Måler du opp til dører skal du være spesielt oppmerksom på de innvendige forholdene, hvis det er en dør som åpnes innover.

Det er nemlig ikke likegyldig om du bestiller den nye døren med edeltre- eller aluminiumsbunn.

Skifter du for eksempel ut en 30 år gammel dør, til en ny dør med aluminiumsbunn, vil selve dørbladet lett kunne gå imot flisene innenfor.

Vi håper vår veiledning hjalp deg godt gjennom din oppmåling av vinduer og ga en ide av hvordan du foreta oppmåling av vindusmål og dørmål, så du nå – med ro i sinnet – kan bestille dine nye dører og vinduer.

Customer services cover Klar image
Hva kan vi hjelpe deg med?
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Thumbnail of the video image
Play button video imageSpill

Alexandra Brings feriehusidyll

Se hvordan Alexandra forvandlet dette idylliske sommerhuset med vinduer og dører fra Klar

Relatert innhold