1. Planlegg og mål opp
 1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
 1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
 1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Mest mulig lysinnfall? Svaret er fastkarmvinduer

Få maksimalt lysinnfall med fastkarmvinduer fra Klar 

Et fastkarmvindu gir et usedvanlig godt lysinnfall. Vinduer med fastkarm kan ikke åpnes og glasset går derfor helt ut til karmene. Derfor kjennetegnes et fastkarmvindu som en fantastisk lyskilde. Du kommer til å få glede av det naturlige lyset hele året, like mye på sommeren som på vinteren. 

Man kaller også vinduer med fastkarm for kombinasjonsvinduer, fordi det er vanlig å bruke dem sammen med andre vinduer i større vinduspartier. De fungerer spesielt godt sammen med balkongdører og andre vinduer som kan åpnes. Tenk på dette når du designer ditt eget vindu her hos Klar. 

Se hvilke valgmulighetene du har når du skal designe vinduet ditt: 

 • Fastkarmvinduer med 1 til 9 ruter. 

 • Fastkarmvinduer med 1 til 6 fag. 

 • Fastkarmvindu med eller uten post. 

Først og fremst kan du velge hvor mange vindusfag, eller vindusrammer, du vil ha. Vil du dekke hele vinduet med et fag eller vil du dele det opp i flere fag? Et fastkarmvindu med ett fag gir masse lys, i tillegg til at boligen din får et minimalistisk og rent uttrykk. Når det er sagt, kan flere fag være fint i helheten av vinduspartiet, hvis du kombinerer fastkarmvinduet med andre typer vinduer

Du har tilsvarende valg med antall ruter du vil ha i hvert fag. Mange foretrekker ruter fordi det er fint dekorativt preg, men dette avhenger av smak og boligens stil. La oss si at du restaurerer et gammelt hus og skal velge det riktige fastkarmvinduet. Et fastkarmvindu med fire ruter er kanskje i tråd med husets estetikk, men du kan også bryte den opp ved å introdusere et moderne fastkarmvindu uten ruter. Her setter kun fantasien grenser! 

Velg mellom forskjellige materialer og glasstyper til vinduer med fastkarm 

Du kan designe ditt eget vindu når du bestiller vinduer med fastkarm fra Klar. Det er enkelt å tilpasse vinduet etter materiale, glasstype og glassdesign. Og det er en veldig morsom prosess, der du kan skreddersy alt ned til den minste detalj etter smak, preferanse og bolig. Du sitter med andre ord igjen med et vindu som passer perfekt til huset ditt. 

Materiale 

 • Tre: Rammen og karmene er laget av FSC-sertifiserte furutrær.   

 • Tre og aluminium: Ramme og karmer med en kjerne av furu som er kledd i aluminium.   

Vinduer i tre gir et klassisk uttrykk og er et godt valg for de aller fleste boliger. Vi hogger alle våre trær fra estiske skoger og frakter disse direkte til vår fabrikk i Estland. Våre kortreiste furutrær er FSC-sertifiserte, som betyr at vår produksjon er kvalitetsstemplet for å ikke bidra til avskoging. Treprodukter krever imidlertid regelmessig vedlikehold, som du kan bøte for med aluminiumskledde vinduer. Disse er langt mer hardføre ettersom dekket gir en usedvanlig god beskyttelse mot vær og vind. Alle våre aluminiumskledde vinduer ligner dessuten på tre, så du heller ikke går på bekostning av estetikken. 

Husk! Det er 7 års garanti på alle treprodukter og 12 års garanti på aluminiumskledde produkter fra Klar.     

Glasstyper 

 • 2-lags glass: U-verdi på 1,1. 

 • 3-lags glass: U-verdi på 0,53. 

Fordelen med å velge 3-lags glass, er at du får et mer energieffektivt hjem. 3-lags vinduer isolerer nemlig bedre enn 2-lags glass. Som en tommelfingerregel gir en lavere u-verdi bedre isolasjon. U-verdi henviser til hvor mye varme som passerer per kvadratmeter ved en temperaturforskjell på 1 grad celsius. En u-verdi på 0,53 gir med andre ord gode muligheter for å spare på strømregningen. 

Glassdesign 

 • Klart glass: Klassisk uttrykk og bra lysinnfall. 

 • Lyddempende glass: Et perfekt valg hvis du bor i en trafikkert gate eller et travelt nabolag. 

 • Solbeskyttende glass: Reduser varmen med opptil 63%. 

 • Herdet glass: Ekstra tykt glass som gir økt beskyttelse. 

 • Råglass: Ornament, kura eller satinovo. 

Alle våre glass blir levert av Saint Gobain, der du kan velge forskjellige design til ulike rom. Bruk gjerne råglass på bad, hvor det dekorative gir et fint preg, i tillegg til at det skjermer mot innsyn. Samtidig er klart glass på vinduer med fastkarm et solid valg, fordi det maksimerer lysinnfallet. Utover dette kan du velge både innvendig og utvendig farge på vinduet, samt om du vil ha utfresing av not eller ikke. 

Fastkarmvinduer med sprosser 

På flere av våre fastkarmvinduer, kan du velge om du vil ha sprosser eller ikke. Sprosser er det dekorative og tradisjonelle rutemønsteret som du ser at mange har på vinduene sine. Før var sprosser essensielt for å feste rutene og produsere store vinduer, men i dag er det hovedsakelig et estetisk valg. På et vindu med fastkarm, kan du velge om du vil ha en bred eller smal sprosse. Gå for det som du synes ser penest ut eller som passer best med resten av vinduspartiet. 

Utover dette, velger du hvorvidt du vil ha en oppdeler eller ikke. Dette er kun et spørsmål om glasskonstruksjonen, og hvor sprossene forblir de samme. En oppdeler, eller en duplex-sprosse som det også er kalt, har en ekstra avstandsholder mellom glasslagene. Du får sprosser limt på glasset, samtidig som du får en avstandsholder i selve glasset, som skaper illusjonen av det tradisjonelle utseendet fra gammeldagse gjennomgående sprossevinduer. Dette er pent og energieffektivt!    

Hvorfor skal jeg velge fastkarmvinduer fra Klar? 

Design, bestill og kjøp fastkarmvindu er fra Klar fordi vi leverer på kvalitet, pris og service. Vi tilbyr prismatch på alle vinduer, som betyr at vi matcher andre produsenters priser. Du får med andre ord alltid et godt og rimelig tilbud fra oss – som ikke går på bekostning av håndverket. Skandinaviske designprinsipper og bærekraftige standarder er nemlig selve kjernen av hvordan vi har innrettet vår produksjon. 

Vi produserer utelukkende Klar-produkter på vår fabrikk i Estland, som har en rekke fordeler for deg. Når du har designet og bestilt ditt fastkarmvindu, settes produksjonen i gang. Vi har kuttet mellomledd og sender vinduet til deg så snart det er ferdig produsert på fabrikken vår. Dette betyr mindre kostnader og kortere ventetid. Når vinduet ankommer Norge, blir du kontaktet av en av våre pålitelige transportpartnere, hvor dere avtaler en konkret leveringsdato. 

Vi er stolte av å tilby vinduer som ikke bare ser fine ut, men som også er tilpasset det nordiske klimaet. Du kan være trygg på at du får et fastkarmvindu av høy kvalitet, utmerket funksjonalitet og som har en lang levetid. Husk også at vår kundeservice er tilgjengelig for å hjelpe deg med stort og smått. Ikke nøl med å ta kontakt hvis det er behov. Kundeservice er åpent alle hverdager mellom kl. 8 og 15. 

Ofte stilte spørsmål 

Hvordan montere et fastkarmvindu? 

Montering av fastkarmvinduer er overraskende enkelt, så lenge du har de riktige redskapene tilgjengelig og får noen tips fra fagfolk. Først må du sørge for at vindusåpningen er klargjort for montering. Plasser deretter vinduet ned kiler, før du fester vinduet. Avslutt med isolasjon. 

Finn en full guide til hvordan du monterer vinduer – med hjelpsomme instruksjonsvideoer – her

Er et PVC vindu bra? 

Vinduer som er laget av PVC, har ulike fordeler og ulemper. De er langt rimeligere enn vinduer i tre og krever derfor lite vedlikehold. Samtidig er de mindre bærekraftige og er mindre stabile under særlig lave eller høye temperaturer. 

Hvor mye veier et vindu? 

Hvor mye et vindu veier avhenger av størrelse, materiale og tykkelse på glasset. Vekten på fastkarmvinduer varierer mellom 20 og 50 kg, mens et standard vindu på 100 x 120 cm veier omtrent 10–20 kg. 

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon