55 % rabatt + 25 % rabatt på myggnett
1. Planlegg og mål opp
 1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
 1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
 1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Dobbel verandadør – dobbel glede

Design din egen dobbel verandadør til balkong eller terrasse 

En dobbel verandadør er det ultimate blikkfanget på en fasade. Døren ser fantastisk ut, samtidig som den er veldig praktisk. Det er enkelt å bevege seg mellom inne og ute, og flytte møbler og andre store gjenstander gjennom døråpningen. En dobbel verandadør deler mange av de samme egenskapene som en alminnelig verandadør, men har en rekke andre fordeler som gjør den til en utmerket kompanjong til din balkong eller terrasse. 

Med en dobbel verandadør får du praktisk talt et dobbelt så stort lysinnfall som ved en enkel verandadør. Det store glasspartiet sikrer naturlig, behagelig lys i store deler av boligen din. Nesten uavhengig av størrelsen på boligen din, kan du dekke hele veggen med verandadøren og få et panoramavindu ut til hage, terrasse eller sjø. Naturen blir dermed en naturlig forlengelse av hjemmet ditt, som gir en behagelig atmosfære når du oppholder deg innendørs.    

Hos oss i Klar kan du designe din egen dobbel verandadør og tilpasse den etter særegne mål og dine omgivelser. Når du skal velge den riktige balkongdøren til ditt hjem, må du ta stilling til hvor mange ruter du vil ha, om det skal være fyllinger eller ei, og hvorvidt døren skal være sidestilt eller ha et sidefelt ved siden av døråpningen. 

Se alle valgmulighetene du har: 

 • Dobbel verandadør med 2 til 20 ruter. 

 • Dobbel verandadør med eller uten fyllinger. 

 • Dobbel verandadør med sidefelt. Velg 2 til 15 ruter. 

Utover dette, kan du velge innvendig og utvendig farge. Velg mellom svart, hvit eller antrasittgrå. Åpningsretning, glasstype, sprosser, håndtak og hengsler er blant de andre elementene du kan tilpasse balkongdøren etter. 

Få en dobbel verandadør av høy kvalitet, produsert av bærekraftige materialer 

Vi lager doble verandadører på bestilling, og produserer dem på vår fabrikk i Estland. Her produseres det utelukkende Klar-produkter, av bærekraftige og kortreiste materialer. Våre doble verandadører er produsert av furutrær som er hogd i estiske skoger. Furuen er FSC-sertifisert, som innebærer at produksjonen vår har et kvalitetsstempel for å ikke bidra til avskoging. 

Du kan også velge en dobbel verandadør som har treverk som kjerne, men som er kledd i aluminium. Aluminiumskledde verandadører gir ekstra beskyttelse mot vær og vind, og krever mye mindre vedlikehold sammenlignet med dører produsert i 100% tre. 

Vi kutter også mellomledd i produksjonen, som betyr at det ikke er ekstra kostnader eller lengre produksjonstid enn nødvendig. Dette kommer deg også til gode ved frakt og levering. Etter du har designet og bestilt døren, går produksjonen i gang og så snart verandadøren er ferdig, sender vi den til deg. Vi leverer hurtig og forutsigbart. Når døren ankommer Norge, får du en konkretisert tidsramme for levering og blir kontaktet av våre transportpartnere for å avtale leveringsdato.

Husk! Det er 7 års garanti på alle verandadører i tre fra Klar og 12 års garanti på alle aluminiumskledde balkongdører. Våre dører er ment å vare i lang tid fremover. 

Vil du ha 2-lags eller 3-lags vinduer i den doble balkongdøren? 

Før du tar stilling til glasstype og den estetiske utformingen av vinduet på balkongdøren, må du vurdere hvorvidt du vil ha 2-lags eller 3-lags vinduer. 

Forskjellen mellom 2-lags og 3-lags vinduer ligger i grad av isolering. 3-lags glass er tykkere, isolerer bedre og er ofte del av byggekrav for nye hus. Samtidig gir det en bedre beskyttelse mot innbrudd. 3-lags vinduer har en u-verdi på 0,53 sammenlignet med 2-lags vinduer som har en u-verdi på 1,1. U-verdi måler hvor mye varme som passerer per kvadratmeter ved en temperaturforskjell på 1 grad celsius. Jo lavere denne er, desto bedre isolerer vinduet. Selv om 2-lags vinduer er rimeligere, legger 3-lags vinduer til rette for et mer energieffektivt hjem. 

Når du bestiller den doble balkongdøren, velger du hvor mange ruter du vil ha og hvorvidt du skal ha et sidefelt. Du kan velge mellom klart glass eller råglass. Råglass gir en dekorativ effekt til døren, mens klart glass gir et klassisk uttrykk til verandadøren. Vi bruker glass fra Saint Gobain til alle våre doble verandadører. 

Utforsk alle glasstypene du kan velge mellom: 

 • Klart glass: Godt utsyn og maksimalt lysinnfall. 

 • Råglass: Velg mellom ornament, kura eller satinovo. 

 • Herdet glass: Glasset er forsterket og gir ekstra beskyttelse. 

 • Lyddempende glass: Du får et ekstra stille innemiljø. 

 • Solbeskyttende glass: Du reduserer varmen 63 % og lysinnfallet blir 10-12% mindre. 

Slik måler og installerer du en dobbel balkongdør 

Når du designer en dobbel balkongdør hos oss, må du oppgi karmmål og ikke hullmål. Hullmål er målene på døråpningen, som du bruker til å finne karmmål. Trekk 2,5 cm fra hullmålene og du har karmmål. Mål først bredden på døråpningen og deretter høyden. Husk å måle utvendig. Se vår videoguide for en fullstendig innføring i hvordan du måler døråpning før montering av en dobbel balkongdør. 

Etter du har fått dimensjonene, designet, bestilt og fått døren levert, kan du installere døren. Å montere en dobbel verandadør selv er enklere enn du tror. Du må ha verktøy liggende og noen hjelpende hender tilgjengelig, og det skader heller ikke å gjøre litt research før du setter i gang. Vi har heldigvis en guide med alt du trenger å vite om hvordan du monterer en dobbel verandadør. Her finner du en liste over redskaper samt videoer som forklarer prosessen trinn-for-trinn.    

Vedlikehold av en dobbel verandadør 

Vi anbefaler regelmessig rengjøring og vedlikehold av den doble verandadøren din. Avhengig av hvorvidt verandadøren er sammensatt av tre eller en blanding av aluminium og tre, krever den mer eller mindre vedlikehold. En aluminiumskledd verandadør krever minst vedlikehold, fordi dekket gir automatisk beskyttelse til treverket og gjør døren bedre utrustet mot vær og vind. 

Få innblikk i hvordan du gjør vedlikehold av dørens tre komponenter: 

Dørkarm og døråpning 

Du må inspisere verandadøren og sjekke både fuger og lister. Start med å tørke støv og fjerne smuss fra små kroker. Bruk en tørr klut eller en kost. Vask deretter døren med vann og et mildt oppvaskmiddel. Dette sikrer god holdbarhet. 

Vinduer og ruter 

Vinduer med smuss eller skjolder reduserer lysinnfallet, som tross alt er den største fordelen ved å velge en dobbel balkongdør. Selv om vindusvask ikke er det morsomste, gir det stor gevinst. Bruk en alminnelig glassvask eller en kombinasjon av vann og eddik, og vask med en fuktig klut. Fullfør med en tørr klut for optimal glans. 

Hengsler og andre bevegelige deler 

Husk også å smøre alle bevegelige deler. Bruk en syrefri olje til å smøre lukke- og låsebeslag, og slipp for knirking og andre irriterende lyder. Ved å inspisere balkongdøren jevnlig, kan du oppdage rustflekker eller sprekker som ødelegger for funksjonaliteten og raskere iverksette tiltak som motvirker dette. 

Få alle behov dekket når du bestiller en dobbel verandadør fra Klar 

Bestill en dobbel verandadør etter egne mål fra Klar, og design den ned til den minste detalj. Du sitter igjen med en dobbel balkongdør som ikke bare er et blikkfang, men som passer utmerket inn i ditt hjem – og til en veldig rimelig pris. Vi er stolte av å tilby doble verandadører som står i stil med skandinaviske designprinsipper, og som er tilpasset det nordiske klimaet med lang levetid. Dette er takket være vår forretningsmodell som er bygget opp for å dekke alle dine behov. Vi jobber derfor utelukkende med bærekraftige materialer, dyktige håndverkere og forutsigbare transportpartnere. 

Ofte stilte spørsmål 

Hva koster en verandadør? 

Prisen på en verandadør varierer avhengig av materiale, størrelse, stil og kvalitet. Du kan regne med å betale mellom 2.000 og 12.000 kroner for en verandadør. 

Hos Klar selger vi rimelige doble og enkle verandadører av høy kvalitet. Husk at vi tilbyr prismatch, som vil si at vi alltid tilbyr en bedre pris enn våre konkurrenter. Du sitter igjen med en egendesignet verandadør til en gunstig pris.  

Hvor mye koster det å bytte doble verandadører? 

Å bytte en dobbel verandadør kan koste mellom 5.000 og 15.000 kroner. Det avhenger av hvilke håndverkere du ansetter samt dørtype og fasadeendringer. Du kan også spare mye penger på å bytte verandadører selv. Les vår guide til hvordan du skifter og monterer doble verandadører. 

Hvor bred er en dobbel verandadør? 

En standard dobbel verandadør har en bredde på mellom 160 og 180 cm, fordelt på to enkeltdører på 80 til 90 cm hver. 

Hvordan måle størrelse på dobbel verandadør? 

Før du bestiller en ny dobbel verandadør, må du måle bredde og høyde på døråpningen. Husk å oppgi karmmålene og ikke hullmålene. For å sikre en smidig montering, bør du også måle dybden på veggen.

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon