55 % rabatt + 25 % rabatt på myggnett

Fastkarmsvinduer til vinterhage

La det naturlige lyset falle inn i stuen med dine vinterhage-fastkarm vinduer. Vi produserer vinduer av høy kvalitet og lav pris. Fastkarmvinduer er enkle men gir et fantatisk lysinfall. ✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planlegg og mål opp
  1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
  1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
  1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Hva er en vinterhage?

Utestue kalles ofte vinterhage, hagestue eller oransjeri, om den skal brukes som drivhus for planter. Konseptene har det til felles at de dekker et uoppvarmet og vanligvis mindre tilbygg til boligen, med vegger som hovedsakelig består av glass.

I sin enkleste form består altså utestuen av en glassavskjerming med et enkelt tak. Bygges den til eksisterende terrasse kan den også reises uten å måtte støpe fundament.

Velg vinduer med fastkarmvinduer til vinterhagen din

Hvilke fastkarmvinduer du bør bruke til utestuen din avhenger først og fremst av formålet med tilbygget. Mange ønsker for eksempel å kunne sitte ute flere måneder i året, og generelt ser vi en tendens til at utestuer mer og mer likner dedikerte tilbygg, som selvfølgelig fortsatt består av betydelig mengder glass. Ved å velge 3-lags glass til dine udestuevinduer du kan oppnå en energivennlig løsning.

Størrelsen på vinterhagen og dens plassering er vesentlig i forhold til om den skal inngå som en organisk del av resten av huset. I tillegg kan du med fordel ta hensyn til eksisterende arkitektur i huset.

Det er viktig å skape en god sammenheng mellom hus og vinterhage, selv om denne overgangen ikke trenger å være helt avgjørende i forhold til plassering av vinterhagen. Ytterveggen på boligen din kan for eksempel bevares, men husk at du ikke har mulighet til å åpne fastkarmvinduer, derfor må det være alternative ventilasjonsmuligheter og, som for eksempel en terrassedør eller vinterhagevinduer som kan åpnes.

Som oftest er det ideelt å plassere vinterhagen, slik at du får best mulig utsikt over hagen eller annen utsikt, og gir tilbygget mer sollys. Utendørs vinduskarmer vil i den forbindelse gi deg et ekstra stort lysinnfall, takket være de smale profilene og elegante design, hvor glasset utgjør et ekstra stort område, da det går helt ut til kanten.

Design og kjøp ditt fastkarmvindu i dag

Mens trenden for vinterhager i Norge tidligere fikk en til å tenke på skur, brukes det i dag bedre og mer holdbare materialer. Vinduer med fastkarm fra Klar er en naturlig del av denne utviklingen, og kan enkelt tilpasses, slik at de vil ligge tett opp til boligens opprinnelige arkitektoniske uttrykk. En enkel og nøytral glasskonstruksjon vil passe både eldre og nyere hus.

Vinduene vil alltid være dominerende i en vinterhage, derfor har utformingen stor innflytelse på det generelle designmessige uttrykket. Avhengig av om du velger større moderne ruter, med karmer av tre og aluminium, eller et mer klassisk design med små sprosser, blir resultatet to vidt forskjellige uteområder.

Ønsker du å slippe inn mest mulig lys, er dine fastkarmvinduer det opplagte valget forde fleste vinduene, noe som kan gi en veldig varm løsning om sommeren. Du kan derfor med fordel supplere med våre vinterhagevinduer som kan åpnes, og eventuelt komme de varme temperaturene i forkjøpet ved å velge solbeskyttende glass, ulike farger, samt flere ulike profiler og bunnglasslister.

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon