Spar opptil 60 %
3-lags vinduer. Hva er fordelene og når skal du velge de til ditt hjem? image

3-lags vinduer. Hva er fordelene og når skal du velge de til ditt hjem?

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

I dette innlegget kikker vi nærmere på en spesiell type vindu som i stigende grad velges både til nybygg og renovering. 3-lagsvinduer har nemlig en rekke fordeler som gjør dem attraktive både til eldre og nyere boliger. Nedenfor kan du bli klokere på den moderne vindustypen som flere og flere velger til sitt hjem.

Generelt er det slik at du får best isoleringsevne med energiruter med 3-lags glass. Det innerste og ytterste glasslaget er belagt med et lavemisjonsbelegg som reduserer varmeutstrålingen på overflaten markant. Samtidig reflekteres en del av varmen tilbake i rommet. For å minske varmetapet ytterligere er det brukt gass – i form av argon – mellom glassene. Argon har nemlig den fordelen at gassen er tyngre enn luft og dermed reduserer den sirkulasjonen som oppstår i en rute, som er kald på den ene siden og varm på den andre.

Hold varmen inne med nye energivinduer

Velg den riktige glasstypen til dine 3-lags vinduer

Som en tommelfingerregel kan det være en god ide å velge forskjellige typer ruter, alt etter hvilken vei fasaden vender. Dersom fasaden vender mot støyende vei, barnehage eller lignende kan du med fordel velge våre lyddempende glass.

På nord-, vest- og østvendte fasader kan du med fordel velge solklbeskyttende glass da de bidrar til å skape et mer behagelig inneklima og reduserer kostnader for oppvarming og nedkjøling av rommet.

På sørvendte fasader, hvor det er av avgjørende betydning å slippe inn mest mulig lys og varme, kan du vurdere klart glass.

Hvis vinduene i huset ditt er tette og i god stand, kan du energiforbedre ved å skifte ut eldre termoruter med nye energitermoruter. Det er billigere og lettere enn å skulle skifte hele vinduet ut og det vil dessuten forbedre din boligs isolering.

En gammeldags energirute har en U-verdi på omkring 3, mens en 2 lags energirute er på 1,1. Et moderne 3 lags Klar derimot, har en U-verdi på 0,7, hvilket er blant de laveste nivåer på markedet når det gjelder isoleringsevne.

Ønsker du å gjøre deg en god investering ift. din varmeregning, er 3-lags vinduer et godt sted å starte. Særlig i store fastkarmpartier, som for eksempel går fra gulv til tak kan du med fordel sette inn en 3-lags energirute. Det samme gjelder hvis du bor ut mot en høy trafikkert vei, eller en togbane, såvel som hvis du bor i et industriområde eller i nærheten av en flyplass. Blant 3-lags vinduets fordeler er nemlig også at det er støydempende.

Vei med hus og trafikklys

Den mest effektfulle lydisoleringen får du med 3 lags ruter, hvor glasset har forskjellig tykkelse og hvor avstanden mellom dem også er forskjellig. den beste dempingen oppnås hvis du kombinerer 3 lags med støydempende glass, som er behandlet på en slik måte at vinduet demper opptil 34 (-2;-6) dB. 

Det er altså flere ting man med fordel kan ta med i overveielsene, før man velger sine nye 3 lags vinduer. For noen kan det klart være en uoverkommelig oppgave å finne frem til den helt rette vindus- og ruteløsningen til hjemmet. Uansett hva, så er du velkommen til å kontakte oss for å motta hjelp og rådgivning etter ditt behov. 

Newsletter Image
whitebtnarrow
Meld dig på nyhetsbrevet - og få 5% ekstra rabatt!