Salget fortsetter! Opptil 55 % rabatt
Bytt ut dine gamle vinduer med nye energivinduer image

Bytt ut dine gamle vinduer med nye energivinduer

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Vindusstandarden var en helt annen for 50-60 år siden. Det var ikke de samme kravene til produktene, både rammene og glasset, samt isolasjonsevnen. Vind og vær setter påvirker også eldre vinduer, så det kan fort bli dyrt å beholde energislukende 60- eller 70-tallsvinduer.

Samlet sett vil enkelte husholdninger oppleve et varmetap gjennom de originale vinduene på opptil 30%, og dette merkes i høyeste grad på den årlige strømregningen.

Vi har regnet ut hvor mye du kan spare ved å bytte ut dine gamle vinduer med nye energivinduer. Besparelsene avhenger først og fremst av hvilken type oppvarming boligen din har og hvor stor boligens vindusareal er.

Hva kan du spare i året?

4 fags bondehusvindue

I vårt kjære naboland Danmark har vi gjort en beregning på hvor mye du kan spare ved å bytte ut dine gamle vinduer med energieffektive vinduer. Våre beregninger er basert på en gjennomsnittlig dansk enebolig på 140 kvadratmeter med et vindusareal på 35 kvadratmeter. Besparelsen er ved bruk av 3-lags glass energivinduer, som er et lovkrav for helårsboliger og har en lav Ug-verdi på 0,79.

Nedenfor finner du besparelser for tre av de vanligste oppvarmingsmetodene. Alle summer er i NOK, omregnet fra DKK 2-12-2022, rundet ned til nærmeste 100.

Fjernvarme

  • Utskifting av 60-talls vinduer til energivinduer: inntil 9500 kr.

  • Utskifting av 70-talls vinduer til energivinduer: inntil 5500 kr.

Gass

  • Utskifting av 60-talls vinduer til energivinduer: inntil 13100 kr.

  • Utskifting av 70-talls vinduer til energivinduer: inntil 7600 kr.

Olje

  • Utskifting av 60-talls vinduer til energivinduer: inntil 20 000 kr.

  • Utskifting av 70-talls vinduer til energivinduer: inntil 11 000 kr.

Som det fremgår av figurene i oversikten ovenfor, kan dine nye energivinduer raskt lønne seg. Før du gjør investeringen, er neste steg å velge hvilke energivinduer du skal ha. Det finnes flere gode løsninger, og de fleste vindustyper egner seg til de fleste hustyper.

Svarte vinduer på et svart hus

Vi tilbyr derfor å hjelpe deg med råd i forkant av kjøp av dine nye energivinduer. Gamle vinduer, for eksempel, med sin patina og tidstypiske design, kan ha en viss nostalgisk sjarm – men med klassisk sprossevinduer - får muligheten til å forbli tro mot husets originale stil.

Ønsker du å gi hjemmet ditt et mer moderne uttrykk, er fastkarmvindue ofte være en god løsning. Det som også er unikt med Klar er at du kan velge å tilpasse vinduet ditt på flere parametere. Du kan fritt velge materiale, farge og glasstype, og på denne måten skreddersy dine nye energivinduer selv.

I de aller fleste tilfeller er det fullt mulig å bytte ut vinduer fra 60- eller 70-tallet. Men er du i tvil om du bør bytte ut dine gamle vinduer, kan du lese dette.

Her kan du også finne ut mer om energimerking av de forskjellige glasstypene og materialene og hva de ulike tallene betyr. Det vil hjelpe deg å forstå hvordan et energivindu er satt sammen og hvorfor det kan hjelpe deg å spare mange tusen kroner på den årlige varmeregningen.

Har du ytterligere spørsmål er du selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte oss.