En oversikt over forskjellige slags vinduer image

En oversikt over forskjellige slags vinduer

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

2-lags vinduer er standarden for alle hjem i dag, da de er langt overlegne de gamle vindustypene, med 1 glassrute, når det kommer til energieffektivitet og lydisolering. Du kan lese mer i vår guide om 2-lags vinduer vite hvorfor det er sånn.

Men la oss først anta at du er interessert i å skaffe deg vinduer med 2-lags glass til hjemmet ditt og ser etter mer informasjon om de forskjellige tilgjengelige typene. Klar tilbyr et eksklusivt utvalg av høy kvalitet av de mest populære vinduene med 2-lags glass, inkludert sidehengslede-, kombinasjons, sprosse, fastkarm og toppsvingte vinduer. Vår brukervennlige designer gjør det enkelt for deg å finne ditt nye favorittvindu, med enkel tilpasning direkte i nettleseren din.

Les også guiden vår om hvilke vinduer du skal kjøpe.

En vase i et vindu

Sidehengslede vinduer

Denne vindustyper, med 2-lags glass er og forblir et av de mest populære valgene, på grunn av deres utrolige allsidighet. Vanligvis har sidehengslede vinduer mulighet for å kunne åpnes utover eller innover. Det finnes et bredt utvalg av andre designmuligheter, noen som er topp- eller bunnhengte, som gjør dem ideelle til forskjellig bruk.

Sidehengslede-vinduer har ofte ingen sprosser for å slippe inn mest mulig lys, som gjør de veldig populære her i norden hvor det er litt kaldere. Klars sidehengslede vinduer utstråler enkelhet og gir rendyrket moderne utseende til hjemmet.

På grunn av det de mange valgmulighetene i denne kategorien, og store etterspørselen etter sidehengslede vinduer, er dette blant de mest økonomiske 2-lags vinduene.

linje

Et kombinasjonsvindu sett fra innsiden

Kombinasjonsvinduer

Denne vindustypen er akkurat som den høres ut: den er en kombinasjon av mer enn én vindustype. Mange velger disse på grunn av den særlige estetiske effekten de gir, eller av praktiske årsaker, fordi de både slipper inn rikelig med sollys i stuen og lar deg se ut på den majestetiske utsikten fra soverommet.

Kombinasjonsvinduer inkluderer vanligvis et vindu du kan åpne og et fastkarmvindu som gir maksimalt utsyn, men ikke kan åpnes. Kombinasjonsvinduer lar deg style vinduet slik du vil, siden du kan bestemme hvilken kombinasjon du foretrekker. Klars nettside viser bilder av forskjellige vindustyper, som gjør det enkelt for deg å mikse og matche de typene som passer best til nettopp ditt hjem.

Windows

Sprossevinduer

Sprossevinduer er sidehengslede vinduer med sprosser som setter et idyllisk, sjarmerende preg på enhver bygning. De kommer vanligvis som en kombinasjon av to sidehengslede vinduer, men er tilgjengelige i en rekke utgaver, ettersom du også kan bestemme antall ruter per fag. Hvis du er ute etter tradisjonell stil med moderne funksjonalitet, er sprossevinduer et ideelt alternativ.

Med et bredt utvalg av mer enn 25 forskjellige forskjellige slags sprossevinduer, kan Klar enkelt imøtekomme dine behov – og vår brukervennlige nettside gjør hele prosessen enkel.

Fastkarmvinduer

En annen selvbeskrivende tittel, fastkarmvinduer kan ikke åpnes eller lukkes, da de sitter fast.

Siden de ikke kan åpnes, har denne typen vinduer en tendens til å være billigere, mer energieffektive og krever minimalt med vedlikehold, sammenlignet med andre stiler. Uansett om du handler utenfor et av våre mange salg, er fastkarmvinduer Klars mest budsjettvennlige alternativ året rundt.

Toppsvingte vinduer

Som du kanskje allerede har gjettet ut fra navnet, er toppsvingte vinduer hengslet øverst og åpnes utover fra bunnen. De er vanligvis designet med et enkelt håndtak nederst, slik at du enkelt kan åpne dem ved å skyve dem ut. Toppsvingte vinduer bidrar til å beskytte mot tøffe værforhold – selv i åpen stilling, kan ikke regn trenge like lett inn som med andre slags vinduer.

Klar tilbyr et eksklusivt utvalg av toppsvingte tre-vinduer laget av saktevoksende furu, og mulighet for å legge til et lag med beskyttende aluminium, som sikrer slitesterk og langvarig kvalitet.

Drei/vipp-vinduer

Klar-kunder velger ofte denne stilen med 2-lags glass for deres evne til å åpnes på flere måter og låses i åpen posisjon for enkel ventilasjon. De kan de vippes opp fra toppen, og holdes sikkert åpne. Som et familiefokusert selskap anbefaler Klar disse til unge familier hvor sikkerhet er en topp prioritet, da risikoen for at et barn skulle kunne faller igjennom reduseres betraktelig. De er også en fordel på steder hvor det blåser mye, siden du ikke vil oppleve at vinduer blåser igjen mens du prøver å lufte ut.

Drei/vipp-vinduer har også sidehengsler, som lar deg åpne vinduet helt for å lette rengjøringen.

Krysspostvinduer

Krysspostvinduer med 2-lags glass har den samme energieffektiviteten som alle andre alternativer med 2-lags vinduer. Skulle man kanskje ikke tro, gitt de mange rutene vinduene er delt opp i.

Disse vinduene består egentlig ikke av flere separate ruter, men er i stedet konstruert med ett enkelt stykke 2-lags glass dekket av horisontale og vertikale sprosser – hos Klarer sprossene oftest av solid aluminium, selv om selve vinduet er tre. Illusjonen av å bestå av mange små vinduer, gjør krysspostvinduet til det perfekte valget for tradisjonelle hjem, samtidig som de har alle de energibesparende egenskapene til moderne 2-lags vinduer.

Skyvevinduer

Skyvevinduer sees vanligvis i tidstypiske hjem, da de var ganske vanlige for over et århundre siden. Disse husene med stor takhøyde gir god plass til den vertikale utformingen og drar nytte av ventilasjonen som er muliggjort ved å skyve det øvre og nedre glasset.

Denne typen vinduer har en skyvemekanisme for å la to innrammede paneler gli enten opp, ned og krysse hverandre. I dag kan man finne skyvevinduer med 2-lags glass, og forsegling for å sikre god tetting ved åpning og vekter for å hjelpe til med åpning og lukking. Å tilpasse et tidstypisk hjem med et visuelt passende valg som dette kan gi verdi til eiendommen din ved å sikre estetisk harmoni.

Fordeler med 2-lags glass

Det er et helt klart et faktum at et av de ovennevnte vindustypene, med 2-lags glass, vil gi flere fordeler for deg som huseier. Å forbedre hjemmets energieffektivitet er også noe av det viktigste du kan gjøre for å øke eiendomsverdien for fremtidig videresalg.

En britisk studie utført av Department of Energy and Climate Change bemerket at "å gjøre energibesparende forbedringer på eiendommen din kan øke verdien med 14 prosent i gjennomsnitt - og opptil 38 prosent i enkelte deler av England."

Vinduer med 2-lags glass er et utrolig effektivt verktøy i denne sammenhengen, og med 3-lags glass er det snakk om en ytterligere forbedring. For å finne ut mer om hvorvidt 3-lags glass er verdt det for din situasjon, kan du lese mer her.

Vanlige spørsmål

Er alle 2-lags vinduer like?

Nei. Vinduer med 2-lags glass kan variere mye i forhold til type, materialene til rammen og til og konstruksjonen av 2-lags glasset. Bredden på avstanden mellom rutene, så vel som gassen som brukes til å fylle det, kan ha innvirkning på vinduets generelle effektivitet. Vinduenes energimerke sier noe om ytelsesforskjeller, siden da vil alle disse faktorene være tatt i betraktning.

Hvor mange typer uPVC-vinduer finnes det?

Det er et svimlende utvalg av uPVC-vinduer tilgjengelig på markedet i dag, da dette materialet kan brukes i en rekke forskjellige slags 2-lags vinduer. Hver type kan ha små variasjoner i funksjonalitet, som øker antallet muligheter. Det er derfor viktig å ha en klar visjon om dine behov før du begynner å se etter det perfekte vinduet.