Dreie/vipp-vindu

Dreie-vipp vinduet er en perfekt kombinasjon av funksjonalitet og minimalistisk design. Du kan åpne vinduet sidelengs innover for ekstra ventilasjon og lettvint rengjøring, eller ved å vippe vinduet innover som for jevn og sikker ventilasjon. Vi anbefaler ikke å kombinere innadgående og utadgående vinduer. ✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planlegg og mål opp
  1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
  1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
  1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Dreie-vipp vinduer: ypperlig funksjonalitet i et minimalistisk design

Dreie-vipp vinduer kombinerer to åpningsmåter i ett vindu

I motsetning til andre slags vinduer kan dreie-vipp vinduer åpnes på to forskjellige måter: som et vippevindu, hvor vindusrammen (den bevegelige delen av vinduet) er festet til karmen nederst med et vippebeslag og kan vippes innover øverst.

Den andre åpningsmetoden ligner på et sidehengslet vindu, hvor vinduet festes til den ene siden av karmen og kan åpnes sidelengs innover. Et dreie-vipp vindu har nemlig et sofistikert system med et espannolett-håndtak som kan veksle mellom de forskjellige beslagene.

Dette gir store fordeler

Dreie-vipp vinduet åpnes innover, og siden du kan åpne vinduet sidelengs som et sidehengslet vindu (ved hjelp av den såkalte svingfunskjonen), kan du bruke den til å lufte rommet ditt effektivt. Denne åpningsmetoden gjør også vindusvasken mye enklere, ettersom du lett kan nå vinduet fra begge sider ettersom det åpnes innover i rommet ditt.

Vippefunksjonen er den perfekte åpningsmetoden hvis du ønsker å lufte over lengre tid. Den varme, tette luften fra rommet slipper ut gjennom åpningen øverst, samtidig som frisk luft kan strømme inn i rommet gjennom sidene. På denne måten kan du lufte kontinuerlig - selv i lett regn, uten at regnet kommer inn i hjemmet ditt. Siden vinduet åpnes innover, slipper ikke regnet gjennom det åpne vinduet uten at det blåser. Siden åpningen er begrenset, av et saksegir, til maksimalt 10 cm, er dette også en sikker måte å lufte ut mens du ikke er hjemme, siden ingen kan presse seg gjennom åpningen.

Hvordan lager man et dreie-vipp vindu?

Et dreie-vipp vindu er et av de mer komplekse vinduene, men som alle andre vinduer består det i hovedsak av tre deler:

  • vinduskarmen, som er permanent montert i veggåpningen,

  • vindusrammen, som er den bevegelige delen av vinduet og bærer glasset

  • de forskjellige vindusbeslagene, som utgjør åpne- og lukkemekanismene og sørger for at vindusrammen sitter godt fast i vinduskarmen.

Det som gjør dreie-vipp vinduet unikt er de spesielle vindusbeslagene.

Når du dreier håndtaket på et dreie-vipp vindu, blir rotasjonen i giret omgjort til en lineær bevegelse av låseboltene. Tre forskjellige posisjoner er mulige:

  1. låseposisjonen,

  2. vippeposisjonen

  3. svingposisjonen

For å sette vinduet i låseposisjonen skyver du låseboltene i låseplatene ved å dreie håndtaket så det peker ned.

Benytt vippeposisjonen ved å vri håndtaket så det peker opp. Så skyves låseboltene ut av låseplatene og låses opp. Låseboltene presses deretter inn i vippebeslaget så vindusrammen kan vippe ut av vinduskarmen til den oppnår maksvinkelen.

For å bruke svingposisjonen må håndtaket være i en horisontal midtstilling. Dette låser vippebeslaget, mens låsemekanismen i siden er ulåst. Dermed kan vinduet åpnes (svinges opp) ved å dreie det innover.

Hvordan åpner og lukker jeg dreie-vipp vindu?

Ved å vri håndtaket opp, låses vinduet slik at kun vippefunksjonen kan brukes.

Dreier du håndtaket horisontalt, skyves boltene presist inn i det andre beslaget, slik at du nå kun kan åpne vinduet sidelengs.

Hvis du dreier håndtaket ned, er vinduet låst og kan ikke åpnes i det hele tatt.

Om montering, drift og vedlikehold

Hvis du ønsker å montere dreie-vipp vinduene dine selv, kan du lese vår guide til montering av vinduer her.

Dreie-vipp vinduer skal håndteres som alle andre vinduer. Ansvarlig drift og vedlikehold vil sikre at du kan ha glede av vinduet ditt i svært lang tid. Pass på at du ikke legger ekstra belastninger på den åpne vindusrammen (f.eks. persienner eller gardiner), og at du alltid lukker vinduet helt før du veksler mellom sving- og vippefunksjonen.

Pass også på rommet mellom vindusrammen og karmen ikke blir skittent, da små steiner for eksempel kan skade låsemekanismen.

Som vedlikehold anbefaler vi at du maler om trevinduer nå og da, og smører alle beslag regelmessig. På denne måten vil vinduet ditt vare lenge. Ønsker du mindre vedlikehold kan du velge dreie-vipp vinduer med aluminium på utsiden, som beskytter vinduet ditt bedre mot været så du slipper å male vinduene dine regelmessig.

Tilpass ditt dreie-vippvindu

Her hos Klar, kan du designe dine dreie-vipp vinduer akkurat som du vil. Du kan velge vindushåndtak med barnesikring; velge mellom ulike glasstyper som lydisolerende glass, energi+ glass eller solbeskyttelsesglass; velg mellom 2 eller 3-lags glass og bestemme fargen. Bruk designeren til å få dreie-vipp vinduet akkurat slik du ønsker deg

Ofte stilte spørsmål


Hvor mye koster et
dreie-vipp vindu?

Prisen på et dreie-vipp vindu avhenger av mange faktorer. Størrelsen på vinduet, valg av materiale og mange andre detaljer påvirker kostnadene. Derfor er det umulig å gi en generell pris. Bare åpne designeren vår og design dreie-vipp vinduet du ønsker, så ser du prisen. Vi er en av de billigste leverandørene på markedet, samtidig som vi tilbyr høykvalitetsprodukter. Hvordan klarer vi det? Din bestilling går direkte til vår egen fabrikk. Derfra vil vinduet ditt bli skreddersydd og levert direkte hjem til deg. Denne prosessen omgår alle mellommenn, noe som sparer oss – og deg! - masse tid og penger. Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev, vil du også være den første som hører om tilbudene våre, så du kan spare enda mer penger.

Hvordan tar du målene for et nytt dreie-vipp vindu?

Det er enklere enn mange tror. Alt du trenger er en blyant, et stykke papir og en tommestokk eller et målebånd. Du kan lese gjennom en detaljert forklaring på hvordan du finner de riktige målene her: slik måler du vinduer og dører

Hvordan installerer jeg et nytt dreie-vipp vindu?

På den ene siden kan du leie profesjonelle håndverkere til å gjøre det for deg. På den annen side vil du spare mye penger, og sannsynligvis også tid hvis du gjør det selv – og du vil kunne være stolt av deg selv for å ha installert vinduene dine selv. Det krever noen ferdigheter, men det er ikke like komplisert som kvantefysikk, det lover vi! Les vår monteringsveiledning her.

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon