60 % SALG. Ender på
Hva koster nye vinduer i 2024? image

Hva koster nye vinduer i 2024?

Kadi Siilik Author Photo
Skrevet av Kadi Siilik20.12.2022

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Du har sannsynligvis havnet på vårt innlegg om kostnader for nye vinduer fordi du har vært opptatt med å undersøke et bygge- eller renoveringsprosjekt. Og i den forbindelse trenger du selvfølgelig nye vinduer. Det er bra at du forbereder deg!

Det første trinnet for å minimere kostnadene ved et prosjekt er å undersøke og sammenligne alternativene, slik at du kan se prisforskjeller og forstå nøyaktig hva du får for de hardt opptjente sparepengene dine. Hvis du bare hopper på den første beste muligheten uten å ta et skritt tilbake og undersøke, kan du være sikker på å bruke mer penger enn nødvendig.

Ved å ta hånd om hele prosessen selv, har du allerede minimert en av de største kostnadene ved nye vinduer. I motsetning til hva mange fagfolk vil ha deg til å tro, kan du både bestemme og gjøre mye av arbeidet selv.

La oss begynne med å se på noen av de viktigste faktorene som påvirker prisen på nye vinduer.

Faktorer som påvirker prisen på nye vinduer

Vinduer finnes som kjent i alle former, farger og størrelser. De er en svært viktig del av boligens estetikk. Men de spiller også en stor rolle når det gjelder komfort og sikkerhet. Hvor mye du justerer følgende faktorer, har en konkret effekt på utseende, komfort og sikkerhet - og selvfølgelig på prisen:

  • Vindustype

  • Vindusstørrelse

  • Vindusmateriale

  • Lag med glass

  • Antall vinduer

  • Kostnader for måling

  • Installasjonskostnader

La oss gå gjennom hver av dem.

Vindustype og størrelse

Vinduets type og stil har stor innvirkning på prisen. Det kommer ikke som noe sjokk at jo mer utsmykket og komplisert vindusdesignet er, desto høyere blir prisen. Hvis du velger et sprossevindu eller et krysspostvindu med mange små glassruter, vil prisen være høyere enn for mer enkle vinduer med fast karm eller sidehengslede vinduer.

Sunn fornuft tilsier også at jo større vinduet er, desto mer koster det.

Materialer som brukes

Materialet som brukes i vindusrammen har varierende grad av holdbarhet og dermed også pris. En treramme uten aluminiumsprofiler ser kanskje billigere ut ved første øyekast, men du kan fort ende opp med å bruke mer penger i det lange løp på grunn av vedlikehold. Et vindu i tre/aluminium har en levetid som i gjennomsnitt er opptil 10 år lengre enn et rent trevindu.

Klar vinduestyperGjennomsnittlig pris per vindu, tre*Gjennomsnittlig ekstra pris per vindu, tre/alu*
Toppstyrt983 til 4084 kr+ 332 til 476 kr
Sidehengslet771 til 3105 kr+ 289 til 988 kr
Sprosse1026 til 6477 kr+ 104 til 687 kr
Fastkarm377 til 2416 kr+ 155 til 220 kr
Kombinasjon1289 til 3759 kr+ 318 til 250 kr
Krysspost2077 til 8259 kr+ 502 til 2024 kr
Vinterhage2032 til 2166 kr+ 393 til 226 kr
Vinterhage, fastkarm1022 til 2583 kr+ 335 til 372 kr

*For standardmål på billigste og dyreste vindu for hver type på tidspunktet for publisering av dette innlegget. Prisen kan variere. Prisen for tre/aluminium kommer i tillegg til prisen for trevinduet.

2- eller 3-lags glass

Hvor mange lag et vindu skal ha, er et hett tema i bransjen. Det har skjedd mye siden den gang et vindu hadde ett lag glass. 2-lags glass er den tradisjonelle standarden som gir god isolasjon og energieffektivitet. Men 3-lags glass er påkrevd for nye helårsboliger og gir et enda høyere kvalitetsnivå.

Med et trinn opp i kvalitet følger selvfølgelig også et trinn opp i pris. Prisen er vanligvis 10-20 % høyere, men du får også mye bedre energieffektivitet. Hos Klar tilbyr vi begge alternativene.

Antall vinduer og tilhørende kostnader

Jo flere vinduer du trenger, desto mer må du naturligvis betale. Men dette gjelder også hva du må betale for en håndverker.

Det er veldig enkelt å måle opp vinduene selv. Du trenger altså ikke å betale en håndverker for å komme og gjøre det. Alt du trenger er en linjal eller et målebånd.

Lær hvordan du gjør det på under to minutter i videoguiden vår her.

Det kan fort ta opptil tre timer å montere et vindu. Med det og timeprisen til en håndverker i bakhodet, kan du raskt regne ut hvor mye det koster å betale seg. En måte du kan spare penger på, er å montere vinduene selv. Spesielt hvis du har tommelfingrene skrudd ordentlig på. Se vår guide til montering her.

En gjør-det-selv-tilnærming til nye vinduer

Faktisk bør de fleste aspekter ved et renoveringsprosjekt håndteres av eksperten i hjemmet ditt: deg. Du kjenner hver krik og krok bedre enn noen andre: den spesielle måten lyset faller på i løpet av dagen og de skiftende årstidene. Den særegne, men sjarmerende settingen i rommet, og den spesielle tiltrekningskraften som bare kommer inn i noen rom på spesielle dager.

Derfor må du ta kontroll over variablene vi har nevnt ovenfor. På den måten får du den aller beste prisen. Når du skal renovere eller bygge nytt, må du virkelig tenke på å balansere kostnadene med de spesifikke behovene du har for materialer, antall, utseende og størrelse.

Ved å velge alt selv - og til og med måle opp og montere det selv - har du eliminert alle mellomleddskostnader. Det er bare å velge en leverandør og sette i gang.

Prøv Klar

Dette er nøyaktig hvorfor vi startet Klar. Vi er en nettbasert plattform som prøver å hjelpe deg med hjemmeprosjektene dine på enklest og billigst mulig måte - uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Med samme enkelhet som du er vant til fra all annen netthandel, velger du ganske enkelt en type vindu, måler opp ved hjelp av vår guide og velger alle detaljer og materialer du trenger. Legg til antall vinduer du vil ha installert, så får du en pris umiddelbart. Du kan enkelt tilpasse bestillingen din før du bestiller og se endringen i prisen på vinduene dine.

Når du har fullført bestillingen din, går den direkte til fabrikken vår, der våre dyktige medarbeidere begynner å produsere vinduet ditt. Det er ingen ekstra kostnader for oppmåling, håndverkere eller andre mellommenn. Bare rett fra deg til fabrikken - og tilbake igjen.

Ofte stilte spørsmål

Du har kanskje fortsatt noen ubesvarte spørsmål om prisen på de nye vinduene dine. Forhåpentligvis kan du få svar på dem her:

Hvor mye vil det koste å skifte ut alle vinduene mine?

Den totale kostnaden for å skifte ut alle vinduene dine avhenger av en rekke variabler. Disse er type vindu, størrelse, materiale, glasslag og hvor mange vinduer du trenger. I tillegg kommer kostnadene for eventuelle håndverkere. Hos Klar gjør vi det enkelt å få en rask oversikt over prisen, ettersom du kan legge inn en bestilling som er skreddersydd til dine behov og få en pris med en gang.

Hva koster et nytt vindu?

I skrivende stund koster Klars billigste 2-lags vindu 377 NOK, mens våre vinterhageelementer starter på rundt 2000 NOK. Den endelige prisen avhenger selvfølgelig av de spesifikke dimensjonene og materialene. Ved å kjøpe fra en nettplattform som Klar kan du spare mye sammenlignet med mer tradisjonelle butikker.

Er det billigere å skifte ut alle vinduene på én gang?

Hos mange tradisjonelle vindusleverandører er det ofte billigere å bytte ut alle vinduene på én gang. Det skyldes at du også betaler for tiden det tar å komme og måle opp, gi tilbud, levere og montere det ferdige produktet. Med Klar kan du i stedet bytte ut vinduene når du vil. Ett om gangen, i grupper eller alle på en gang - uten at det påvirker prisen. Det er fordi vi kutter ut alle mellommenn og gir deg kontroll over oppmåling, tilbud og til og med installasjon.