60 % SALG. Ender på
Hvilken type verandadør bør du velge? image

Hvilken type verandadør bør du velge?

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Når du er på utkikk etter en verandadør, finnes det mange attraktive og energieffektive alternativer å velge mellom. Noen av de klassiske favorittene er standard verandadører, doble verandadører, vippe- og svingdører og doble vippe- og svingdører. Avhengig av hvor mye plass du har, hvilket utseende du ønsker og funksjonelle detaljer, kan du ha spesifikke preferanser som gjør at du foretrekker én type fremfor en annen.

For å svare på spørsmålet "hvilken type verandadør bør du velge" så enkelt og tydelig som mulig, kan vi se pådet grunnleggende.

Først og fremst - hva er egentlig en verandadør? Teknisk sett har en verandadør tradisjonelt sett vært en stor skyvedør som åpner opp til en terrasse eller uteplass.

I tillegg til definisjonene i ordboken beskriver en verandadør i dag dører med store glassruter. Klare verandadører slipper inn lys fra hagen og gir et elegant utseende fra utsiden med kun innvendige håndtak.

I tillegg til de typiske verandadører kan du derfor også velge et sett doble verandadører eller dører med sidelys når du vurderer hvilken verandadør du skal velge.

Få en oversikt over verandadør-typer

Et godt første steg, når du skal finne ut hvordan type verandadør du skal velge til ditt spesifikke rom, er å ha en klar oversikt over hvilke type verandadører som finnes. Hos Klar bruker vi mye tid og energi på å gjøre ting klart for kundene våre. På den måten gjør vi all bakgrunnsforskning for å gjøre det så enkelt som mulig for deg å velge de ideelle produktene for ditt rom - enten det gjelder vinduer eller dører til hjemmet ditt, eller å bestemme deg for hvilken type verandadør du skal velge.

Klars brukervennlige plattform og digitale showroom gjør valg av vinduer og dører til en dynamisk og levende opplevelse. Så når du er på jakt etter hvilken verandadør du skal velge, kan du bla gjennom produktene våre i et 3D-miljø. Fra de populære stilene av tradisjonelle verandadører som er nevnt ovenfor - verandadører, doble verandadører, vippe- og svingdører og doble vippe- og svingdører - har vi dem alle og tilbyr et bredt utvalg av tilpassbare alternativer, slik at du kan skape ditt eget design på akkurat den måten du vil ha det.

Klassiske typer verandadører

La oss ta en nærmere titt på fire av de mest populære designene for å bli litt mer kjent med de ulike type verandadørene du kan få. 

Les også mer bredt om hvilken ytterdør du skal velge.

Den klassiske verandadøren

Verandadører er enkle og stilrene dører som består av kun ett enkelt panel. De klare modellene har kun et innvendig håndtak, noe som gir bygningen et glatt og rent utseende. For å oppnå en minimalistisk estetikk kan du velge en helglassdør uten separate ruter, eller så kan du velge et mer detaljert utseende med flere ruter eller et trepanel i bunnen. Og siden den bare kan åpnes fra innsiden, slipper du å ha problemer med nøkler eller å huske å låse den når du går.

Doble verandadører

Doble verandadører er rett og slett en dobbel versjon av verandadører. I stedet for et enkelt panel har doble dører to paneler, noe som slipper mer lys inn i rommet og gir et større utsyn.

Doble verandadører

I likhet med Klars design for verandadører har også de doble verandadørmodellene kun én innvendig håndtak. Klars tilpassbare doble verandadør fås i ulike design, fra fullstendig glassede modeller helt opp til tjue ruter for et elegant, dekorativt utseende.

Dobbel dreie vipp-verandadør

Pivot/tilt er akkurat det det høres ut som - dører som åpnes med en pivot- og tiltfunksjon. Det betyr at verandadørene kan åpnes innover på hengsler som en vanlig dør og åpnes delvis ovenfra når du vil ha litt frisk luft. Med tanke på familien anbefaler Klar våre dreie vipp-verandadør for husholdninger med barn og kjæledyr, ettersom de gir mulighet for kontinuerlig ventilasjon på en trygg måte.

Selv når det regner litt, kan du trygt holde døren åpen på toppen uten at regnet trenger inn - et flott alternativ enten du er en utendørsentusiast som bor alene eller er en del av en travel husholdning.

Dreie vipp-verandadør til uteplass

Hvis du lurer på hvilken type verandadør du skal velge når du vil ha god ventilasjon, mye lys og store paneler som gir god utsikt, kan doble dreie-vipp verandadører være det beste alternativet for dine behov. De er akkurat som vanlige dreie vipp, men i et dobbelt sett.

Dobbel dreie vipp-verandadør

Hvis du ønsker å utforske de mange tilpasningsmulighetene, som inkluderer materiale, ruter, farge og låsetype, kan du sjekke Klars brukervennlige plattform for å designe dine egne doble dreie vipp verandadører.

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom verandadører og doble ytterdører?

Tradisjonelt sett er verandadører som åpner ut mot en terrasse eller uteplass, mens doble ytterdører er hengslede dører som åpner utover. I dag er verandadører alle typer dører som åpner ut mot terrassen, og det kan til og med være den klassiske doble døren.

Hos Klar kommer dobbeltdøren også med dørhåndtak på begge sider, mens verandadøren i utgangspunktet bare har det innvendige dørhåndtaket.

Anbefaler dere dreie-vipp verandadører som åpner både innover og utover?

Vi anbefaler at du ikke kombinerer innad- og utadslående dreie-vipp verandadører som kan vippes og svinges.

Hvilken type verandadør bør du velge for å oppnå en minimalistisk estetikk?

Hvis du velger et elegant design, bør du ta en titt på verandadørene med helglass. Den enkle glassruten og det innvendige dørhåndtaket gir et rent, minimalistisk utseende.