2024 Guide om hvilke vinduer du bør kjøpe image

2024 Guide om hvilke vinduer du bør kjøpe

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Når det kommer til kjøp av vinduer til hjemmet ditt, er det mange viktige aspekter å vurdere og ulike produsenter du kan velge mellom, uansett om du skal bytte ut slitte vinduer eller finne de riktige vinduene til et nytt bygg.

La oss se nærmere på noen detaljer du burde tenke over, for å komme frem til den perfekte løsningen for dine unike behov.

Vinduskategorier

Hjemmet ditt vil sannsynligvis diktere hvilken vinduskategori du skal kikke på, samt antall ønskede fag, ruter og hvor mange av dem som skal kunne åpnes. Her er noen av de vanligste vindusstypene og deres vanlige bruksområder:

TypeDescription
ToppsvingteBeskytter mot vær med et enkelt håndtak nederst
SidehengsletGir et minimalistisk utseende
SprossevinduGi mer tradisjonell eleganse
FastkarmEt økonomisk alternativ designet for å slippe inn maksimalt med naturlig lys
KombinasjonFleksibel løsning som er en blanding av fastkarm og topp- eller sidehengslede vinduer
KrysspostvinduerEn klassisk stil for tidstypiske bygninger
Vinterhagevinduer med fastkarm, eller som kan åpnesGir en sømløs overgang mellom inne og ute, med fleksibilitet for ventilasjon (perfekt til bruk i vinterhager)

Materialet til rammen

Når du har funnet den passende vindusstypen til prosjektet ditt, må du vite noe om materialene for å finne ut hvilke vinduer du skal kjøpe.

Vinduer av tre er et klassisk valg som har eksistert i århundrer, men som har en tendens til å kreve ekstra vedlikehold i det lange løp. Går du denne veien er det viktig å oppsøke vinduer av saktevoksende tømmer med høy andel kjerneved som ideelt sett er FSC-sertifisert.

Du vil også sørge for at alle trevinduene du kjøper er malet med vanntette malinger av høy kvalitet som i tilfelle tøffe værforhold, inneholder AkzoNobel 3.

Tre/Aluminum er et annet sterkt anbefalt alternativ til vinduet, fordi du får av solid, slitesterkt tre og værbestandig aluminium som krever lite vedlikehold. Igjen bør du se etter saktevoksende tre for å sikre tettheten, og pulverlakkert aluminium for en elegant finish.

Alternativer for glass

Mange fremskritt har blitt gjort innen vindusglass-teknologi, og det er flere alternativer du kan vurdere her som vil ha en markant effekt på hjemmet ditt, så vel som den endelige prosjektkostnaden. Avhengig av plasseringen av vinduene, kan det være lurt å gå et skritt lengre enn standarden og ikke bare skaffe vanlig klart glass, når du skal bestemme hvilke vinduer du skal kjøpe.

Glass typeUse cases
Klart glassMest vanlig; tjener de fleste formål.
LydglassTilbyr reduksjon i lyden som trenger inn i hjemmet der høye støynivåer er et problem.
SolbeskyttelsesglassFor et varmere klima ettersom mer enn 60% av solvarmen kan holdes ute.
KuraOrnamentert råglass med vertikale linjer og en ru overflate for økt privatliv.
OrnamentDet mest vanlige råglasset med ru overflate, gir også økt privatliv.
SatinovoModerne råglass med en silkeaktig overflate, begrenser også innsyn.
SikkerhetsglassSikkerhetsglass som er 4 ganger sterkere enn standarden.

I disse dager bør ingen kjøpe vinduer som ikke er minst har 2-lags glass. Denne konstruksjonen, med et lufthulrom, gir forbedret isolasjon og energieffektivitet til hjemmet ditt.

Mange produsenter tilbyr nå også 3-lags glass, som øker den termiske isolasjonsevnen ytterligere, ved å tilføye en ekstra glassrute og et ekstra lufthulrom. Denne typen vindu er egner seg hvis du virkelig ønsker å prioritere å holde strømregningene nede.

5-stjerners vindusleverandører

Når du skal vurdere hvilke vinduer du skal kjøpe til ditt oppusingsprosjekt, kan det være like viktig å velge riktig leverandør som å velge riktig vindustype, karm og glass.

Se om mulig etter et vindusfirma som har vært i bransjen i flere år og allerede har mange fornøyde kunder. Disse leverandørene har ofte et hjelpsomt kundeserviceteam tilgjengelig og tilbyr mangeårige produktgarantier.

Ideelt sett vil din valgte leverandør ha et tydelig pris, uten skjulte avgifter, og gi deg fleksibiliteten til å skreddersy vindusbestillingen din. Å ha en sin egen fabrikk knyttet til virksomheten, sikrer at kvaliteten kan kontrolleres og leveringstidene minimeres.

En tilleggsbonus – som egentlig burde vært mer vanlig i bransjen – er når en leverandør gjør klimabevisste tiltak. Du kan for eksempel oppsøke en vindusleverandør som Klar, som bruker FSC-sertifisert tre og planter trær for å erstatte de som brukes i produksjonen.

Faktisk er Klar et eksempel på alle de ovennevnte kvalitetene som en fantastisk vindusleverandør bør ha, da de har drevet sin nettbutikk siden 2015, og har tjent over 50 000 kunder til dags dato. Vår brukervennlige nettbaserte bestillingsplattform lar deg enkelt lage din egen tilpassede bestilling med tydelige priser og kundestøtte for hvert steg i prosessen.

Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe vinduer i 2024?

Det kommer helt an på. 2024 kan bli året for å gjøre denne betydelige forbedringen av hjemmet, og med enkle nettbaserte alternativer som Klar, er det måter å holde kostnadene nede uansett hvilket budsjett du har. Noen ting å tenke på er om vinduets behov har endret seg med hensyn til hjemmets estetikk, vedlikeholdskrav, sikkerhetshensyn, støynivåer og potensielle energibesparelser.

Er det verdt det å skaffe nye vinduer?

I de fleste tilfeller vil det lønne seg å bytte ut vinduer i et hus, da det vil gjøre mye for din trivsel hjemme. Alt fra forbedret varme og lydisolering til større og sikkerhet, mindre vedlikehold og et friskt nytt utseende, kan utskifting av vinduer være en av de beste investeringene du gjør i hjemmet ditt.

Øker boligverdien av å bytte vinduer?

Hvis hjemmet ditt for øyeblikket har mange gamle vinduer med 1-lags glass, vil pengene du bruker på denne typen boligforbedring nesten garantert bli tjent tilbake ved videresalg. Boligkjøpere i Storbritannia  nevner 2-lags glass og sentralvarme som to av de viktigste faktorene når de vurderer et potensielt kjøp, så å sikre at hjemmet ditt er velutstyrt vil mest sannsynlig øke eiendommens verdi.

Hvilke vindusprodusenter er best?

De beste vindusprodusentene er de som gir kunden mulighet for å skreddersy en bestilling til deres eksakte spesifikasjoner på en så enkel og praktisk måte som mulig, samtidig som de leverer vinduer av høy kvalitet i tide, tilbyr omfattende kundestøtte og garanti.