55 % rabatt + 25 % rabatt på myggnett
Vurderer du å bytte ut vinduer? image

Vurderer du å bytte ut vinduer?

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Hvis du, som mange huseiere, lurer på om du skal skifte ut noen eller alle vinduene i hjemmet ditt, er det lurt å ta et kritisk blikk på faktorene som spiller inn i en slik beslutning og forstå hvilke som gjelder for deg.

Det kan være mange grunner til å vurdere å bytte vinduer, noen av dem skal vi diskutere her.

  • Defekte vinduer

  • Ønske om økt eller redusert lysinnslipp

  • Estetiske preferanser

  • Mindre vedlikehold

  • Forbedret sikkerhet

  • Lydisolering

  • Økt isolasjon og energieffektivitet

  • Oppgradering av en bolig som skal markedsføres

Løse problemer med vinduer

Det mest grunnleggende og kritiske behovet for å skifte ut vinduer er når de rett og slett har sluttet å gjøre jobben sin. Kanskje et gammelt vindu i hjemmet ditt endelig har gitt seg, og du sliter med å håndtere vann som lekker inn og varme som lekker ut. Dette krever en umiddelbar erstatning for å sikre deg komfort og sjelefred.

Designvalg

En mindre umiddelbar grunn til å bytte vinduer er ønsket om å legge til (eller minimere) mengden naturlig lys som kommer inn i hjemmet ditt. Du har kanskje blitt lei av det mørke arbeidsrommet som bare har ett lite firkantet vindu og endelig er klar til å åpne opp rommet med et større gulv-til-tak-vindu.

Slike estetiske vurderinger kan også spille inn når du ser på hjemmet ditt fra utsiden. For eksempel kan hjemmet ditt ha hatt en særlig stil da du kjøpte det, men en du nå ønsker å endre til en mer moderne stil eller matche med dine nye vinduer.

Lavere vedlikehold

Akkurat som tidene endrer seg når det gjelder vindusdesign og stil, har det blitt gjort forbedringer innen vindusteknologi gjennom årene. Du kan velge mellom mange forskjellige alternativer, fra enkelt tre-vinduer til kombinasjonsvinduer med aluminium, som krever langt mindre vedlikehold.

Økt sikkerhet

Siden hjemmet vårt er stedet vi trekker oss tilbake og en viktig del av vår velvære, bør vi alltid føle oss trygge og komfortable der. Å bytte vinduer hjemme kan være et viktig skritt for å sikre denne følelsen. Hjemmet ditt har kanskje fortsatt et par gamle vinduer som enten ikke har lås eller hvor låsemekanismen for lenge siden har gått i stykker. Når du er bortreist på ferie, kan disse svakhetene gi deg uønsket stress som du lett kan fikse med noen nye vinduer.

Bekymringer om støy

Lydisolering er en annen viktig grunn til å vurdere å bytte vinduer. Det kan være en ny baby i huset, og ideen om en uforstyrret lur og god nattesøvn med bedre isolerte vinduer er svært tiltalende. Hvis lyden av forbipasserende biler fra en nærliggende vei byr på daglig irritasjon, kan en oppgradering til 3-lags glass redusere mengden trafikkstøy som trenger inn i hjemmet ditt betraktelig. I tillegg vil valg av lydisolerende glass for eksempel redusere desibelnivået med omtrent 3-4 dB, noe som resulterer i en merkbar forskjell i lydenergien som når deg.

Energisparing

Fremskritt innen vindusdesign har gitt bedre muligheter når det kommer til glass med mye bedre isolasjonsevne, ikke bare når det gjelder lyd, men også oppvarming og kjøling. Den svenske Energimyndigheten anslår at 1⁄3 av alt varmetap kan skjer via vinduer og dører. Derfor kan vinduer med 2-lags og 3-lags glass utgjøre en markant fordel for hjemmets energieffektivitet, noe du vil kunne merke direkte på den månedlige strømregningen din.

Gjensalgsverdi

Selv om alle de ovennevnte grunnene til å bytte vinduer åpenbart vil være til fordel for deg som huseier, kan de også være avgjørende faktorer for potensielle kjøpere hvis du ønsker å selge boligen din i innom nærmeste fremtid. Boligkjøpere i Storbritannia nevner vinduer med 2-lags glass og sentralvarme som to av de viktigste faktorene når de vurderer et potensielt kjøp. Å bytte ut vinduer med disse attraktive fordelene har potensiale til å øke eiendomsverdien.

Men er det virkelig verdt det?

I motsetning til et prosjekt som trenger nye vinduer, som et nybygg, kan det være vanskelig å se verdien i å bare bytte ut vinduer på en eksisterende bygning. Det kan virke som et alternativ du ikke trenger akkurat nå, spesielt med tanke på utgiftene.

Likevel kan du spare mye på å gjennomføre en utskifting av vinduer og det finnes måter å holde utgiftene nede underveis. Nye vinduer med bedre materialer vil minimere fremtidige vedlikeholdskostnader og lønne seg i forhold til strømregningen.

Garantier og prismatching

Å velge vinduer med en langsiktig og pålitelig garanti vil også gi verdi til investeringen din, så du slipper å erstatte defekte produkter som ikke fungerer for egen regning i fremtiden.

En prismatchgaranti er en annen måte å sikre deg at du får den beste avtalen på markedet. Hvis et selskap er villig til å matche enhver lavere produktpris på markedet, kan du være sikker på at du får den lavest mulige prisen. Klar tilbyr en 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter og prismatcher alle andre nettsteder.

I ditt eget tempo

Å bestemme seg for å bytte ut utvalgte vinduer foreløpig, i stedet for å gå inn for en fullskala utskifting i hele huset, kan også bidra til å holde kostnadene på et minimum. Dette er enklere med en leverandør som lar deg administrere bestillingen selv slik at du kan velge og vrake akkurat hvilke vinduer du vil prioritere.

Denne typen DIY-tilnærming til å erstatte vinduer er forretningsmodellen til Klar. Vi er en nettbasert plattform som gir deg ansvaret for hver eneste detalj i vindusbestillingen før vi sender den direkte til fabrikken. Ved å eliminere behovet for alle mellommenn som for eksempel skal måle vinduene dine, gi deg et tilbud og stå mellom deg og produsenten, holder vi kostnadene for å bytte vinduer lang nede.

Spar 35-40%

Ved å kjøpe dine nye vinduer fra en nettbutikk kan du spare 35-40% i forhold til en alminnelig vindusforhandler

Vi tilbyr også omfattende støtte for gjør-det-selv-installasjon via våre omfattende guider, som gir deg en ytterligere måte å spare penger på når du bytter vinduer hjemme. Se våre enkle videoguider om hvordan du måler opp og installerer. 

Ofte stilte spørsmål 

For flere svar på spørsmål om utskifting av vinduer, se vår 'Ofte stilte spørsmål'-seksjon, hvor vi dekker følgende og mer:

Hvor mye koster det å bytte hele vinduer?

Kostnaden for å skifte hele vinduer vil variere basert på størrelsen og stilen til vinduet, materialet til karmen og glassruten, samt monteringsavgifter. For å gi deg et inntrykk starter Klars rimeligste vindu med 2-lags glass på 46,01 GBP, mens våre vinterhagevinduer starter på 205,26 GBP. Det er ingen skjulte kostnader for oppmåling eller installasjon, da vi lar deg gjøre det selv.

Er det billigere å bytte alle vinduer på en gang?

Hos mange tradisjonelle vindusleverandører kan det være mer kostnadseffektivt å bytte alle vinduer samtidig, siden du også betaler for tiden det tar for at noen skal komme komme hjem til deg og måle opp, kommer med et tilbud samt levere og monterer det ferdige produktet. Hos Klar kan du bytte ut vinduer som du selv vil – ett om gangen, i grupper eller alle samtidig – uten at det påvirker prisen. Dette er fordi vi fjerner unødvendige mellomledd og gir deg kontroll over tilbudet, oppmålingen og til og med installasjonen.

Er det verdt å bytte vinduer på et hus?

I de fleste tilfeller vil det lønne seg å bytte ut vinduene på et hus, da mange deler av trivselen din hjemme vil bli forbedret. Fra forbedret isolasjon og lydisolering, til større trygghet, sikkerhet, mindre vedlikehold og et oppdatert utseende, kan utskifting av vinduer være en av de beste investeringene du gjør i hjemmet ditt. Pengene du bruker på denne boligforbedringen vil nesten garantert tjene seg inn igjen ved et videresalg.

Kan jeg bytte vinduer selv?

Mest sannsynlig. Hos Klar er vi store tilhengere av gjør-det-selv, og har laget en omfattende guide til vindusinstallasjon som leder selv nybegynnere gjennom hvert trinn i prosessen. Vårt kundeserviceteam står også klare til å hjelpe deg, dersom du skulle trenge hjelp underveis. Å fullføre et utskiftingsprosjekt av vinduer selv kan være en tilfredsstillende opplevelse, resultatene du vil beundre i årene som kommer.