Velg farge på vinduskarmen. image

Velg farge på vinduskarmen.

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Hos Klar vet vi hvor viktig det er å ha akkurat det rette settet med vinduer til hjemmet ditt -         som både er velfungerende og estetisk tiltalende. Som et familiefokusert selskap forstår vi verdien av å ha trekkfrie, godt isolerende vinduer til hjemmet, som holder de minste komfortable på kalde netter, gir krystallklar utsikt fra kjøkkenet ditt og har et attraktivt utseende som gjør stedet du bor til ditt eget “kjære hjem".

Når du har bestemt deg for hvilken type vinduer du vil kjøpe, kan du gå videre til neste trinn og å velge nøyaktig hvordan du vil at vinduene dine skal se ut. Farge på vindusrammen, dimensjoner, glass, materialer, farge på låsen - listen er lang.

Hvis du er interessert i å male trevinduer for å endre fargen på den eksisterende vinduene dine, kan du lese mer om det i artikkelen vår her.

Klars super-duper brukervennlige grensesnitt

Med så mange forskjellige alternativer kan beslutningene virke litt overveldende. Vi snakker ikke bare om farge på vinduskarmen, men også om ting som sprosser, not og utlutingsventil. Heldigvis prioriterer Klar effektivitet, bekvemmelighet og å hjelpe deg med å gjøre valgene dine så enkle som mulig, så vi har laget en kristallklar, superenkel måte for deg å se alle valgene dine på et øyeblikk.

Med tydelige bilder og korte beskrivelser kan du enkelt se hvordan vinduene ser ut og bli kjent med de viktigste funksjonene. Velg og vrak som du vil, slik at du kan få akkurat de vinduene som passer til hjemmet ditt.

Design dine egne vinduer

Når du har bestemt deg for en hovedtype, for eksempel krysspostvinduer, sidehengslede vinduer eller fastkarmvinduer, og deretter antall fag og ruter, kan du gå videre til neste trinn hvor du designer vinduet ditt med følgende spesifikasjoner:

 • Dimensjoner

 • Glass

 • Materiale

 • Farge

 • Hengsler

 • Låsetype

 • Glasstype

 • Profiler

 • Utfresing til not

 • Utlutingsventil

 • Foring til vannbrettbeslag

Er du ikke helt sikker på hva en utlutingsvetil er? Eller en foring til vannbrettbeslag? Ikke noe problem - vår brukervennlige designer gir en kortfattet beskrivelse, komplett med bilder. Du trenger ikke å lære deg all vinduslingo - bare velg de vinduene du liker, så ordner vi resten.

Velge riktig farge på vindusrammen

Enten du går for et dristig kontrasterende utseende eller en mer dempet estetikk, handler det i bunn og grunn om hva du foretrekker. Svarte eller grå vinduskarmer kan gi en sømløs overgang fra ruten til karmen, noe som skaper et jevnt, flatt utseende. Hvite rammer har en tendens til å fremheve vinduet, noe som gir et dristig, kontrasterende utseende.

Husets farge og materiale har også innvirkning på hvordan fargen til vindusrammen ser ut på den aktuelle bygningen. Noen nabolag har hus med koordinerte eller matchende farger.

Generelt er svart og hvitt klassiske farger som kan komplementere nesten ethvert utseende, og antrasittgrått er en favoritt siden det harmonerer godt med de fleste byggematerialer. Hos Klar kan du velge mellom disse tre fargene for karm og ramme på både innsiden og utsiden.

Bli kjent med malingen din...

Som et familieorientert selskap kan du forvente at Klar sine vinduskarmer er laget med giftfri, barnevennlig maling. Vi bruker Akzonobel ZW Rubbol WF maling av høy kvalitet som er fri for skadelige kjemikalier.

...og malingsteknologien

Det glatte, jevne utseendet til fargen Klar maler vinduene med er i stor grad takket være den eksklusive malingsteknologien vi bruker til å male dem. Tro det eller ei, det er det mesterlige arbeidet til Finiture Saonara Robot. Vi kan si det selv, at kvalitetsarbeidet til malingsroboten vår er uten sammenligning - og en av de mange grunnene til å velge Klar.

Materialene til vinduskarmen

Når det gjelder fargen på vindusrammen, er det ikke likegyldig hvilket materiale vinduene er laget av. Hos Klar tilbyr vi to alternativer: furu og furu og aluminium. Vår furu er saktevokst, kvistfritt tømmer laget av estisk kjerneved. Det er FSC-sertifisert og i tråd med Klars visjon om å være kvalitetsbevisst og klimavennlig.  

Hvis du er ute etter en oppgradering av vårt klassiske furutre, kan det være lurt å velge tre/alu siden det krever minimalt med vedlikehold. Aluminiumet beskytter treverket, slik at det ikke er nødvendig å male regelmessig, samtidig som de naturlige fordelene ved treverket beholdes på innsiden. Tre/alu er belagt med et slitesterkt pulverlakk som gjør at finishen kan vare helt til vinduene skal skiftes ut.

Ofte stilt spørsmål

Hva slags trebehandling bruker Klar på sine vinduer?

Vi bruker Akzonobel Winflex, i samme serie som vår Akzonobel ZW Rubbol WF maling. Den er barnevennlig og uten skadelige kjemikalier.

Hvilke andre spesifikasjoner bør jeg vurdere med hensyn til matchende vindusrammefarge?

Hengsler og låser har innvirkning på det generelle utseendet til vinduene dine. Du kan spesifisere hva slags hengsler du foretrekker, samt låsetype og farge.

Hvilke farger på vindusrammer er tilgjengelige hos Klar?

Klar tilbyr tre klassiske vindusrammefarger: Hvit, antrasittgrå og svart.