Hvorfor velge solbeskyttende glass? image

Hvorfor velge solbeskyttende glass?

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Når man bor i Norge, og antallet soldager nesten kan telles på én hånd, kan du lett lure på hvorfor det er nødvendig å investe solbeskyttende glass.

Men like mye som huden din trenger beskyttelse mot solen, kan det å ha solbeskyttende glass i vinduene dine utgjøre en enorm forskjell for inneklimaet, komfortnivået i hjemmet, beskytte møblene og interiøret mot å famle og ikke minst redusere kostnader.

Hvordan virker det?
Kort sagt har solbeskyttende glass et solbeskyttende belegg på den ene siden av float-glasset. Belegget sørger for effektiv solskjerming, som kan blokkere opptil 70% av solstrålene, men likevel opprettholde et godt lysinnslipp og fremstå som nøytral.

Fordelene:

  • Glassets lave g-verdi reduserer oppvarmingen av rommet på en solrik dag med opptil 5 °C, sammenlignet med vanlig klart glass. Rent praktisk betyr dette også på en varm sommerdag at det faktisk er lurere å holde vinduer, med solbeskyttende kvalitetsglass lukket i stedet for å åpne dem for å kjøle ned rommene.

  • Ikke behov for dyre klimaanlegg eller annet utstyr som persienner eller lignende. Dette betyr også reduserte kostnader i forbindelse med nedkjøling og får en lys og hyggelig atmosfære med mye lys hver sesong.

  • En lav u-verdi bidrar også til å redusere oppvarmingskostnadene i de kaldere årstidene – det er bra for både miljøet og varmeregningen.

  • Innendørs termisk komfort og et stabilt inneklima bidrar til å øke vår trivsel og produktivitet.

Solbeskyttende glasstyper anbefales til store vinduspartier, til vinterhager og takvinduer. Ved bruk i kombinasjon med andre produkter kan solbeskyttende glass gi en rekke andre fordeler, som lavt vedlikehold, redusert støynivå, forbedret sikkerhet, samt ren estetisk forbedring.

Hos Klar selger vi det beste utvalget av solbeskyttende kvalitetsglass. Er du i tvil om hvilken type glass som er det beste valget for deg, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.