Dreie/vipp-vindu med nødutgang

De to rutene åpnes på en spesiell måte: midtstolpen er montert på den ene rammen slik at vinduet kan brukes som nødutgang. Vi anbefaler ikke å kombinere innadgående og utadgående vinduer. ✓ 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter ✓ Prismatch ✓ Trygg E-Handel

1. Planlegg og mål opp
  1. Planlegg og mål opp

Planlegg med våre guider for enten renovering eller nybygg

Se våre guider

2. Design & bestilling
  1. Design & bestilling

Bruk vår konfigurator for å tilpasse produktet ditt

3. Installer
  1. Installer

Gjør det selv med vår veiledning eller få hjelp

Veiledning for installasjon

Vinduer med bevegelig midtpost egner seg som nødutganger og for transport av store gjenstander

Fordele ved dreie/vipp-vindu med nødutganget

Det beste med vinduer med bevegelig midtpost, er at de gir størst mulig åpning når den er åpen. Dette gir deg en ekstra rømningsvei i nødssituasjoner, som brann. Har du en liten inngangsdør eller en smal trappeoppgang? Ønsker du fortsatt å få inn en stor sofa, piano, sportsutstyr eller lignende? Våre dreie/vipp-vinduer med bevegelig midtpost vil hjelpe deg med det.

Hvis du velger et stort vindu, kan du kanskje nyte den lyseste og beste utsikten med et sammenhengende vindu med fastkarm. Likevel lar vinduer med bevegelige midtposter deg ventilere selektivt. Velg en flott stil og behold fortsatt god plass som en nødutgang eller transport åpning.

Bevegelige vinduer har blitt brukt til å flytte pianoer og flygler, sofaer, kunst, bord og andre store gjenstander gjennom vinduet inn i gamle hjem med smale trappeoppganger. Mange transportører er kjent med dette alternativet og er dyktige til å få selv tunge, vanskelige gjenstander inn i huset gjennom vinduet.

I tillegg kan de fungere som nødutgang

Å bygge en ekstra rømningsvei i form av en dør kan være vanskelig eller ekstremt dyrt i mange hjem. Det er imidlertid en mulighet for å sette inn vinduer med nødutganger og dermed skape en rømningsvei for disse situasjonene.

Sammenlign våre forskjellige modeller, og hold utkikk etter våre nettrabatter og prismatch, og design vinduet du ønsker med designeren vår.

Hvordan fungerer vinduer med bevegelig midtpost?

Midtposten er ikke fast montert i karmen, men på en av vindusrutene. Det sitter en mekanisme på midtposten som fester eller frigjør midtposten (og dermed også vindusrammen) til karmen. Kun den ene siden av vinduet kan åpnes med håndtaket og den andre siden kan åpnes med hengslene på stolpen. Dette er fordi midtposten skal kunne følge vindusrammen når du åpner den.

Ved tre- og fire-ruters dreie/vipp-vinduer skal du være oppmerksom på at vi som standard installerer nødutgangen på venstre side av vinduet sett fra innsiden. Dessverre er det ikke alltid mulig å ha vindushåndtaket på side, og dermed også hovedåpningsfunksjonen, på høyre side av vinduet sett fra innsiden.

Med alle vinduer bør du være klar over at vinduets utseende og funksjon vil endre seg betydelig avhengig av hvor du velger å ha håndtaket.

Her er et eksempel: kun venstre side av vinduet har et håndtak, sett fra innsiden:

Du må først åpne vinduet på venstre side for å komme til hengslet som åpner høyre side. Venstre side åpnes med andre ord normalt, men skal du åpne hele vinduet må du først betjene håndtaket for å komme til hengslene på midtposten. Først da kan det høyre vinduet åpnes sammen med midtosten.

Obs! Hvis du kjøper et vindu med nødutgang og vindbrems, er vindbremsen delvis utilgjengelig fordi en av rutene må kunne åpnes mer enn 90 grader.

Konklusjon:

Vinduer med nødutgang/bevegelig-midtpost er litt mer kompliserte å bruke enn et vanlig vippevindu med to karmer. Likevel får du til gjengjeld noen enorme fordeler: åpningsstørrelsen er mer doblet sammenlignet med et vanlig vindu. Dette gjør det ikke bare mulig å bruke dette vinduet som nødutgang, men også å transportere store møbler og gjenstander gjennom et slikt vindu.

Klar kundeservice
Vi er her for å hjelpe deg!

Å kjøpe nye vinduer og dører kan virke komplisert, men vi er her for å gjøre det enkelt. Hvis du har spørsmål – så spør i vei!

Kontakt ossBlue Phone Icon