Guide: Oppmåling av vinduer og dører

Det er en deilig følelse å være involvert i så mye som mulig, når det kommer til ditt eget hjem.

Faktisk kan du komme langt ved å selv stå for oppmåling av vinduer og dører, for det gjør det langt enklere og billigere å velge vindustype og dør, hvis du kan klare det selv.

Skal du for eksempel ha vinduer etter standardmål, eller skal de spesiallages til ditt hus?

Uansett så kan vi hjelpe, ettersom vi produserer i mange forskjellige dimensjoner og leverer dimensjon fra fabrikken og hjem til din bolig. 

Før du setter i gang, skal du ha følgende klart: Papir og blyant, tommestokk/målebånd og eventuelt et vater, spesielt hvis det er et eldre hus.

Hvis du allerede har målt opp, og du skal montere, kan du lese vår guide til montering nedenfor:

Guide: Montering

Mål alltid utvendig!

Mål alltid utvendig og noter alltid bredden først, så høyden! Uansett om det er vinduer eller dører.

Mål flere steder!

Mål først fra murstein til murstein – det såkalte hullmålet eller dørhullsmål. Husk å måle flere steder, da hullet godt kan bli litt skjevt. Er det forskjell på målene, skal du bruke de minste målene. Med denne metoden finner du hullmålet på døren din.

Finn karmmålet!

Trekk fra 20-25 mm fra hullmålene, dermed har du karmmålet du trenger for å bestille dine elementer. Det gir plass til en fuge hele veien rundt på mellom 10-15 mm, basert på hvor mye du valgte å trekke fra hullmålet.

Når du måler opp til vinduer

Ved oppmåling av vinduer skal du være oppmerksom på hvordan de innvendige forholdene er.

Om det er rå murstein, pusset lysning inn over karmen eller om du eventuelt skal bestille vinduene med utfreset not, så du deretter kan lage en flott karm rundt dine nye vinduer.

Sjekk eventuelt våre vindustyper her, før du foretar en måling av dine vinduer. Les mer om vindusmål og tast målene her.

Når du måler opp til dører

Måler du opp til dører skal du være spesielt oppmerksom på de innvendige forholdene, hvis det er en dør som åpnes innover. Det er nemlig ikke likegyldig om du bestiller den nye døren med mahogni- eller aluminiumsbunn.

Skifter d
u for eksempel ut en 30 år gammel dør, til en ny dør med aluminiumsterskel, vil selve dørbladet lett kunne gå imot flisene på innsiden.

Finn din nye dør Finn ditt nye vindu

Vi håper vår veiledning hjalp deg godt gjennom din oppmåling av vinduer og ga en ide av hvordan du foreta oppmåling av dine vinduer og dører, så du nå – med ro i sinnet – kan bestille dine nye dører og vinduer.

Er du fremdeles usikker på hvordan du gjør det, så kontakt vår kundeservice så hjelper vi deg.

Gjør hjemmet ditt til et bedre sted

Oppgrader hjemmet ditt med energieffektive dører og vinduer. Du kan designe dine nye dører og vinduer så de passer nøyaktig til dine behov.

Fra 
kr 1 398,23
 kr 838,94
40%
Kjøp Vinduer
Fra 
kr 3 063,45
 kr 1 684,90
45%
Kjøp Dører
Relatert innhold