55 % SALG. Ender på
Hva er platedører? image

Hva er platedører?

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Vi forstår hvor viktig det er å kjøpe en ny dør. Hos Klar fokuserer vi på våre kunder og deres familier og reflekterer over dine behov og ønsker når det gjelder dører og vinduer av høy kvalitet.

Døren er inngangen til hjemmet ditt, og beskytter familien din og alle dine dyrebare eiendeler. Platedører er et svært populært valg for mange huseiere, fordi de er holdbare, solide, og robuste. Vi ser imidlertid at de er mer vanlige i for eksempel Storbritannia enn de er her hjemme.

Men la oss først snakke litt om definisjonen - hva er egentlig platedører?

Et annet ord for platedører er komposittdører. Som navnet "komposittdører" antyder, er de "sammensatte", noe som betyr at de består av flere ulike komponenter. Med andre ord er komposittdører, dører som er konstruert av flere ulike materialer, i motsetning til dører som for eksempel kun er konstruerte av  tre. Det finnes mange typer platedører på markedet, laget av materialer som tre, isolasjonsskum, aluminium, HDF (High Density Fiberboard), glassfiberarmert plast (GRP) eller PVC.

Fordeler og ulemper med platedører

Nå som du har fått en bedre forståelse av hva platedører er, er det på tide å finne ut mer om de positive og negative sidene ved dem. La oss se nærmere på de positive og negative sidene.

FordelerUlemper
HoldbarhetHøyere pris
Lite vedlikehold
Mer motstandsdyktige mot innbrudd
Bedre energieffektivitet

Platedører er et robust og pålitelig valg når du skal velge dør. De to viktigste fordelene er at de er svært holdbare og krever lite vedlikehold. Platedører er trygge og solide og tåler vær og vind uten å trenge mye reparasjon eller vedlikehold - ikke mer enn litt smøring av hengslene av og til.

De positive sidene ved platedører oppveier generelt de negative, ettersom de har lang levetid og er et førsteklasses produkt. Den høyere innkjøpsprisen for dette høykvalitetsproduktet vil sannsynligvis lønne seg i løpet av de mange årene du vil ha glede av det, men du bør være forberedt på de innledende investeringskostnadene.

Platedører av høy kvalitet

Selv om platedører kan koste betydelig mer enn andre typer dører, er de generelt av svært høy kvalitet og har utmerket styrke på grunn av materialets beskaffenhet. Som et eksempel på noen av de viktigste salgsargumentene for platedører, kan du se følgende egenskaper ved Klars produkter:

Holdbare og sterke - fiberplaten med høy tetthet (HDF), som er motstandsdyktig mot fuktighet, gir robusthet

  • Sikker - motstandsdyktig mot innbrudd og har et 3-punkts låsesystem

  • Energieffektivt - den ekstra isolasjonen gir utmerket ytelse

  • Lite vedlikehold - HDF er motstandsdyktig mot værskader og bulker

  • Kan tilpasses - vår brukervennlige plattform lar deg velge akkurat det du vil ha

Platedør i hvit

I lys av alle disse fantastiske funksjonene, hva er det da å ikke like? Den høye kvaliteten er som nevnt en betydelig investering. Hvis du er interessert i en løsning som er litt mer budsjettvennlig, kan du kanskje se på noen rimeligere alternativer som den klassiske ytterdøren.

Hvilke materialer brukes hovedsakelig i platedører?

Platedører er laget av en kombinasjon av ulike materialer, der HDF er et slitesterkt og sterkt tillegg. HDF står for "high density fibreboard" og er et av materialene vi bruker i dørene våre hos Klar.

I henhold til britiske myndigheters Wood Classification Guide er trefiberplater laget av tre og andre trelignende materialer som er bundet med kvae eller andre organiske stoffer. Trefiberplater kan ha høy, middels eller lav tetthet, og HDF har en tetthet på 0,8 g per cm2 med to harde overflater.

I tillegg til hardboard (HDF) inkluderer Klar isolasjon og aluminium i konstruksjonen av sine platedører med tredørkarm, noe som gir kundene fordeler med alle disse førsteklasses materialtypene.

Tilpassbare alternativer

Hos Klar mener vi at det er viktig at du føler deg komfortabel og lykkelig i hjemmet ditt. Derfor strekker vi oss langt for å kunne tilby en rekke tilpasningsmuligheter for alle produktene våre - fra vinduer til platedører.

Vår brukervennlige plattform viser tydelige bilder og beskrivelser, noe som gjør det enkelt å velge den døren som passer dine preferanser og behov. Når du har valgt hvilken type dør du vil ha, kan du fortsette med å velge følgende spesifikasjoner:

  • Dimensjoner - bredde 70-110 cm og høyde 175-230 cm

  • Farge - hvit, antrasittgrå eller svart

  • Åpningsretning - venstre eller høyre utover eller venstre eller høyre innover

  • Låsetype - uten håndtak eller L-formet

  • Lås - uten sylinder, med nøkkel/nøkkelsylinder eller med nøkkel/tommelvridersylinder

  • Glass - klart, kura, ornament eller satinovo

Ofte stilte spørsmål

Hva er platedører laget av?

Det finnes mange typer materialer som brukes i konstruksjonen av platedører, for eksempel tre, isolasjonsskum, aluminium, harde fiberplater (HDF), glassfiberarmert plast (GRP) eller PVC. Klar produserer sine platedører med en utvalgt kombinasjon av materialer, inkludert harde fiberplater (HDF), isolasjon og aluminium med en dørkarm av tre.

Er platedører verdt investeringen?

Moderne platedører er svært energieffektive og har lang levetid. Med tanke på den overlegne holdbarheten, mangelen på vedlikeholdskostnader og de realiserte energibesparelsene, vil den høyere investeringen i en platedør sannsynligvis lønne seg i det lange løp.

Hvor lenge varer platedører vanligvis?

Levetiden til en platedør kan variere mye, men du kan forvente at den varer i minst 30 år.