55 % SALG. Ender på
Alt du trenger å vite om innbruddssikre dører image

Alt du trenger å vite om innbruddssikre dører

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Dørene og vinduene i boligen din bidrar i stor grad til boligens estetiske verdi - og når de er av god nok kvalitet, skal de gi deg både isolasjon og sikkerhet. Men realiteten er at dørene og vinduene også er boligens svakeste punkt når det gjelder innbruddssikkerhet.

Ifølge tall fra Det kriminalitetsforebyggende råd tar de aller fleste innbruddstyver seg inn gjennom vinduer og terrassedører.

Ifølge samme organisasjon var det 17 529 innbrudd i 2020 - noe som tilsvarer 48 innbrudd hver dag.

5 tips for å forbedre dørsikkerheten

#1 Forsterk døren din.

Det kan virke som et åpenbart sted å begynne, men det er en god grunn til det. Det finnes mange små oppgraderinger du kan gjøre på deler av døren din som vil styrke dens evne til å motstå et innbrudd.

  • Skruer - Den mest kostnadseffektive løsningen er å bytte ut skruene som vanligvis følger med dørbeslag som håndtak og sluttstykker. Disse er ofte bare rundt 1,5 cm lange, noe som gjør dem lette å fjerne og dermed lite motstandsdyktige mot et potensielt innbrudd. Ved å bytte ut disse med lengre 3-tommers skruer, som kan kjøpes i alle lokale byggevarehus, har du tatt et godt første skritt i retning av å forsterke døren din.

  • Dørhåndtak - Når vi snakker om  dørhåndtak,  kan dette være et annet område som kan forbedres. Avhengig av hva som opprinnelig fulgte med døren din, bør du vurdere å bytte ut dørhåndtaket med et solid stålhåndtak som ikke sprekker like lett eller brekker når du bruker kraft.

  • Dørlås - Et annet viktig alternativ å vurdere er å legge til eller oppgradere til en dørlås med høy sikkerhet. Hvis døren din kun har en lås som en del av håndtaksmekanismen, kan det lønne seg å legge til en enkeltsidig dødboltlås for et ekstra sikkerhetslag. Alle dørene fra KLAR leveres med låser produsert av etablerte sikkerhetsleverandører som ASSA ABLOY (Ruko) og IPA.

#2. Forsterk dørkarmen.

Det finnes også flere forbedringer som kan gjøres på dørkarmen for å forbedre sikkerheten. Hvis selve karmen er slitt eller eldre, bør du vurdere å bytte den helt ut. Se etter en dørkarm i metall som gjør det vanskeligere å komme seg inn, og som er mer motstandsdyktig mot typiske innbruddsverktøy som brekkjern og skrutrekkere.

Oppgrader sluttstykket på karmen der døren låses med en lengre, kraftigere stål- eller nikkelmodell som sprer beskyttelsesmekanismen over et større område av dørkarmen.

Etter dørlåsen er dørhengsler det nest svakeste punktet, så å skifte ut  eller reparere  disse vil også gjøre en  betydelig stor forskjell. Vi anbefaler å bytte ut standard hengselskruer med lengre skruer som kan skru seg dypt inn i dørkarmen.

#3 Oppgrader sikkerhetssystemet ditt.

Hvis du legger til visse sikkerhetsfunksjoner på døren din, kan det ha en betydelig innvirkning på sikkerheten i hjemmet ditt. Å installere et kikkhull, legge til en dørkjetting, modifisere postkassen med en vindsperre og montere en døralarm, er alle måter du kan endre dørkonstruksjonen på for å forbedre sikkerheten i hjemmet.

En gitterdør og utvendig sikkerhetslys ved inngangen til boligen er to andre måter å skremme bort ubudne gjester på. Innbruddstyver bruker vanligvis mindre enn 60 sekunder på å bryte seg inn i et hjem og mindre enn 10 minutter på stedet. Jo større sannsynlighet det er for at de blir forsinket og/eller sett mens de prøver å ta seg inn i boligen din, desto mindre sannsynlig er det at de vil forsøke i det hele tatt.

#4. Oppgrader vinduene dine.

Hvis døren din har glassruter, er det viktig å oppgradere dem når det er mulig. Det kan bety at du legger et lag med sikkerhetsfilm på glasset eller, enda bedre, at du oppgraderer til flerlagsglass med doble eller tredoble ruter. Disse ekstra lagene virker ekstra avskrekkende mot innbrudd.

#5. Skift ut døren din.

Avhengig av tilstanden og funksjonene til den eksisterende døren din, kan det være mest fornuftig å bytte den ut med en nyere modell. Se etter en dør med låsemekanismer av høy kvalitet, tyverisikring og sluttstykke innebygd i karmen, og holdbare hengsler, slik som de som finnes på alle Klar-dører.

Sørg for å velge en dør med massiv kjerne i stedet for en hul dør for maksimal styrke mot innbrudd. Et slitesterkt, tungt treverk eller aluminiumsbelagt treverk er begge utmerkede valg for overlegen sikkerhet i hjemmet, og Klar tilbyr begge disse produktene.

Når du har fulgt trinnene ovenfor for å sikre dører, kan neste oppgave være å ta en grundig titt på hjemmets vinduer og evaluere deres ytelse. Du kan lese Klars artikkel om hva som er viktig å tenke på når du kjøper dører her.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan beskytter jeg døren min mot innbruddstyver?

Det er mange ting du kan gjøre for å sikre døren din mot innbruddstyver, blant annet å forsterke selve døren og dørkarmen. Du kan også forbedre sikkerhetssystemet ditt ved å modifisere døren og oppgradere vindusglasset i døren, noe som også vil øke beskyttelsesnivået ditt. Til slutt kan det å bytte ut døren være det mest fornuftige alternativet for å dra nytte av de nyeste sikkerhetsfunksjonene på markedet.

Hvordan sikre en dør helt selv?

De fleste av metodene for å sikre dører kan du gjøre selv. Å bytte ut korte skruer med lengre skruer i sluttstykket, dørhåndtaket og hengslene krever bare en drill og noen få minutter. Å montere et sterkere håndtak, en vrilås eller et beslagsdeksel er også noe de fleste huseiere kan gjøre. Med Klars enkle monteringsguide for vinduer og dører kan du til og med bytte ut en hel dør på egen hånd!