60 % SALG. Ender på
En gjennomgang av alle vindustyper – fra bondehusvinduer til kombinasjonsvinduer image

En gjennomgang av alle vindustyper – fra bondehusvinduer til kombinasjonsvinduer

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Kirkevinduene fra 1300-tallet hadde vakre, flerfargede mosaikker, men selv i dag finnes det vinduer i et bredt spekter av estetisk tiltalende og stilige - og selvfølgelig langt mer funksjonelle - utførelser.

Klar er kjent for sine kvalitetsprodukter, der hele sortimentet vårtkan skreddersys etter dine spesifikke behov og ønsker. Hvilken type vinduer som passer best til hjemmet ditt, avhenger ofte av preferanser og individuell smak. 

For å hjelpe deg å komme i gang med vindusprosjektet ditt, har vi laget en oversikt over våre vindustyper: 

Sprossevinduer

Sprossevinduer

Sprossevinduet er et klassisk vindu med sprosser og energiglass. Vinduet gir et veldig tradisjonelt utseende og ble ofte brukt i bondehus på 1700-tallet. Vinduet har en veldig ujevn form og kan styles på forskjellige måter. 

Selv om de ujevne formene har blitt erstattet av energieffektive 2- og 3-lags glass fra Saint Gobain, er de unike sprossene fortsatt til stede i gårdsvinduene du finner i dag.

Det finnes mange alternativer å velge mellom, fra 1 felt med 2 ruter til 4 felt med 32 ruter. Vinduet tilfører en veldig spesiell sjarm og er en hit hvis du ønsker et veldig skandinavisk og nostalgisk preg. Dette vinduet er for deg som ønsker et unikt stykke norsk stil som vil få hjemmet ditt til å skille seg ut. 

Krysspostvinduet

Krysspostvinduer

Det norske er også i fokus i krysspostvinduet, som stammer fra 1800-tallet. Som navnet antyder, er dette et stykke norsk historie basert på flagget.

Med enkle midler vil et krysspostvindu gi hjemmet ditt et helt spesielt uttrykk og minne deg om stolthet og nasjonalfølelse. Krysspostvinduer fås med eller uten sprosser, enkle eller forseggjorte, samt i den spesielle varianten "Frederiksberg-vinduet" (3 fag 5 ruter) og kan til og med åpnes nedenfra.

Sidehengslede vinduer

Sidehengslede vinduer

Sidehengslede vinduer er et klassisk type vindu som representerer en stil som aldri går av moten. Et sidehengslet vindu gir dessuten et godt lysinnslipp og åpner opp ethvert rom.

Det sidehengslede vinduets enkle og minimalistiske egenskaper gjør det til et populært valg for en rekke ulike boligtyper - fra småhus og leiligheter til fritidsboliger, større eiendommer og annekser.

Kombinasjonsvinduer

Et kombinasjonsvindu sett fra innsiden

Som navnet antyder, er kombinasjonsvinduer en "2-i-1"-løsning som fås med både fast karm og åpningsfunksjon. Du kan sette sammen kombinasjonsvinduet ditt av ulike elementer, for eksempel en eller flere faste rammer og sidehengslede, topphengslede, vendbare eller topphengslede vinduer.

Kombinasjonsvinduet er derfor en svært allsidig vindustype som passer til de aller fleste boliger.

Toppstyrte vinduer

Et toppstyrt vindu på et svart hus

Norges vind- og værforhold kan være ganske tøffe, og dette var utgangspunktet for utviklingen av det toppstyrte vinduet.

Toppstyrte vinduer er derfor ekstra robuste, og du får mye vindu for pengene. Det er også enkelt å håndtere, og med mulighet for innebygd ventilasjonsventil og detaljer med skjulte beslag er et topphengslet vindu ofte et opplagt og alltid et svært funksjonelt valg.

Fastkarm vinduer

fastkarmsvinduer

Vinduer med fast karm kan ikke åpnes, men de smale karmene og den slanke profilen sørger for maksimalt lysinnfall. Fastkarmvinduer er derfor en svært populær løsning for større vinduspartier, for eksempel der en vakker utsikt prioriteres. Samtidig kan et fastkarmvindu kombineres med andre typer vinduer for økt komfort og funksjonalitet.