60 % SALG. Ender på
Guide: Finn de beste kjellervinduene og -dørene image

Guide: Finn de beste kjellervinduene og -dørene

Kadi Siilik Author Photo
Skrevet av Kadi Siilik09.05.2022

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Kjellervinduer og -dører krever omtanke og omsorg.

Det er mange faktorer som spiller inn, både når det gjelder familiens sikkerhet mot brann og innbrudd, men også når du skal sørge for god ventilasjon rundt kjelleren for å unngå mugg.

Les videre for å få tips om hvordan du velger effektive kjellervinduer og kjellerdører.

Hold tyvene ute av kjelleren

Kjelleren er dessverre en åpenbar inngangsport for innbruddstyver. Den ligger langt unna resten av huset, der du tilbringer mesteparten av tiden din, noe som gir tyvene ro i sjelen.

I kjelleren er det en god idé å velge robuste og innbruddssikre kjellervinduer som er vanskelige å åpne fra utsiden. Hos Klar finner du et utvalg av kjellervinduer som er vanskelige for tyven å bryte opp med brekkjern eller skrutrekker.

Velger du i tillegg sikkerhetsglass, vil tyven også måtte lage lyd lenge før glasset knuses. Det gir deg større sjanse til å oppdage tyven.

Les vår guide til innbruddssikring av dører og vinduer

Bør du investere i en ny kjellerdør?

Når du skal velge en ny kjellerdør, er det beste valget en robust ytterdør av høy kvalitet som isolerer og stenger tett. En god løsning som også tåler det danske været, er å velge en ny kjellerdør i tre/aluminium, der du får et ekstra aluminiumslag på utsiden og en dør som krever mindre vedlikehold.

Hos Klar kan du finne ulike dører og designe dem akkurat slik du ønsker, med de funksjonene du har behov for i ditt hjem. Akkurat som med kjellervinduer er det viktig å tenke på innbruddssikring av kjellerdøren din.

Alle dører fra Klar leveres med en gratis sikkerhetspakke, som er en tyverisikret låskjerne med justerbare bolter. Velger du en fasadedør med håndtak på begge sider av døren, får du en 3-punktslås inkludert. 3-punktslåsen gir økt sikkerhet og er tilgjengelig på alle dører med låssylinder.

Sørg for at glasset på døren du velger er robust og ikke kan knuses - eller velg en ny kjellerdør helt uten vinduer.

For å få best mulig resultat når det gjelder isolasjon og sikkerhet, er det også viktig at kjellerdøren er riktig montert. I vår monteringsveiledning kan du lese steg for steg hvordan du monterer døren din.

Finn gode priser på kjellervinduer hos Klar

Det finnes ikke ett enkelt vindu som kan defineres som det vanligste kjellervinduet. Ofte vil det handle om noen spesielle krav

  • De må være innbruddssikre

  • De må være holdbare og isolerende med god ventilasjon, da inneklimaet i kjelleren ofte trenger en hjelpende hånd

  • De må være rimelige, da de ofte kommer sist i prioriteringene

Når det gjelder å få god ventilasjon i kjelleren, er toppstyrte vinduer et opplagt valg.

Topphengslede vinduer kan åpnes opp til 170 grader, avhengig av hvilket hengsel du velger. Velg standard topphengslet hengsel på opptil 66 grader eller topp/slutt på 170 grader. Med begge deler kan du raskt friske opp kjelleren din og sikre et godt inneklima i kjelleren.

Samtidig kan du velge topphengslede vinduer med luftelufter hvis du ikke har mulighet til å lufte ut daglig.

Kjellervinduet er en flott rømningsluke

På grunn av muligheten til å åpne vinduene helt, er topphengte vinduer også ideelle som redningsåpning. Kjelleren vil ofte være en åpenbar rømningsvei hvis det skulle oppstå brann, så det er viktig å sørge for at du lett kan komme deg ut i en nødsituasjon.

Når du skal velge mellom 2-lags og 3-lags glass til kjellervinduer og -dører, er det viktig å vite at 3-lags glass kan holde bedre på varmen i en kald og uoppvarmet kjeller.

Isolasjonen blir mer optimal, og det vil gjøre klimaet i boligen sunt og behagelig - noe kjellere vanligvis ikke er kjent for.