55 % rabatt + 25 % rabatt på myggnett
10 gode råd til deg før du velger nye vinduer image

10 gode råd til deg før du velger nye vinduer

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Å velge vinduer er en veldig stor beslutning. Det kan definere utseendet til huset ditt i årene som kommer.

Her får du 10 gode råd slik at du er godt forberedt til å fornye hjemmet ditt med nye vinduer. På denne måten vil du være sikker på å ha all informasjonen du trenger for å gjøre prosjektet ditt bedre og enklere.

Du vil bli ledet gjennom følgende 10 ting:

  1. Identifiser dine behov

  2. Hvilket type vindu passer til ditt hjem?

  3. Velg energieffektivt glass

  4. Tre eller tre/aluminium?

  5. Få en garanti med i handelen

  6. Vurder funksjonalitet

  7. Bør vinduet ha mulighet for ventilasjon?

  8. Hvilken kvalitet vil du ha?

  9. Tenk på tidshorisonten

  10. Den beste prisen

1. Start med å identifisere dine behov

Først av alt bør du gjøre det klart hvilke krav som stilles til dine nye vinduer. Er det viktigste for deg et design som vil gjøre hjemmet ditt mer moderne? Eller verdsetter du f.eks. funksjonalitet høyere?

Det kan også være at hjemmet ditt skriker etter mer dagslys, hvor det fastkarmvinduet vil være en sikker vinner.

I tillegg kan det være mer praktiske behov. Hvor mange vinduer trenger du å skifte? Og har du tid og økonomi til å skifte alle vinduene på en gang, eller vil du heller gjøre det i flere etapper?

2. Hvilket type vindu passer til ditt hjem?

I forlengelse av dette, kan en god tommelfingerregel vøre å undersøke hvilke vinduer som satt i hjemmet ditt fra starten. Ofte vil disse, både arkitektonisk og proporsjonalt, være et trygt valg. Når det er sagt, finnes det mange andre spennende muligheter i dag, og vi hjelper selvfølgelig gjerne deg med å finne den beste løsningen til ditt hjem.

Du kan se hvilke typer vinduer vi tilbyr her.

Mogens, vinduer fra Klar

3. Velg energieffektivt glass

I disse tider kan du aldri spare nok på varmeregningen. Her er vinduet en av de vanligste kildene til varmetap. Hos Klar kan du være sikker på å få et vindu som hjelper deg å holde varmen bedre inne

Du har kanskje hørt om U-verdien til vindusglass. U-verdien, også kalt "varmeoverføringskoeffisienten" indikerer vinduets/rutenes evne til å begrense varmetapet. Kort sagt: jo lavere U-verdi, jo bedre er isolasjonsevnen.

Velger du ditt vindu med 3-lags glass får du et glass med Energimerking A, hvor 2-lags glass gir deg Energimerking B. Vårt 3-lags glass fra Saint Gobain har en U-verdi på 0,6, som samlet sett sikrer deg et meget godt inneklima, samt lavere varmeregning.

4. Tre eller tre/aluminium?

Træ alu vinduer

Når du skal velge komponenter til vinduene dine, kommer alternativet tre eller tre/aluminium frem. Den furu vi bruker i treverket vårt kommer fra FSC-sertifisert treverk fra ansvarlig skogbruk. Treet har høy isolasjonsevne, høyt kjerneinnhold med naturlig impregnering.

Velger du tre/aluminium får du det beste fra begge verdener. I tillegg til fordelene med furu, får du en nesten vedlikeholdsfri aluminiums-kledning, som ikke trenger å males på utvendig og tåler norsk vind og vær.

Derfor anbefaler vi tre/aluminium til dine nye vinduer.

5. Få garanti med på kjøpet

Det er helt avgjørende at du sikrer fremtiden til ditt hjem med kjøp av nye vinduer. Når du bestiller fra Klar får du 12 års garanti på aluminiumskledde produkter og 7 års garanti på treprodukter.

6 . Vurder funksjonaliteten

Det kan være lett å glemme komfort og funksjonalitet, men vinduene skal gjerne forbedre utseendet til hjemmet ditt og samtidig være enkle å bruke. De må også kunne forbedre inneklimaet i hjemmet ditt. Mange av vinduene du finner på nettstedet har flere detaljer for hva du trenger. I tillegg kan du skreddersy vinduet ditt slik at det passer dine behov og ditt daglige liv best mulig.

Et annet eksempel på funksjonalitet er hvilket grep vinduet skal ha; må det være uten lås eller med, for å barnesikre vinduet?

Alle disse funksjonene kan du gjennomgå og velge under hvert produkt når du er klar til å bestille.

7. Skal vinduet ha mulighet for ventilasjon?

Vinduer med ventilasjon

Et annet element som ofte blir oversett er lufting. Du kan velge vinduet ditt med en innebygd ventilasjonsventil, som gjør det enklere å få frisk luft inn i hjemmet ditt uten å måtte åpne vinduene. Det lar deg lufte ut selv når du ikke er hjemme, og gir hjemmet ditt et bedre inneklima.

8. Hvilken kvalitet vil du ha?

Partnere til Klar

Det er viktig å huske på at et vindu ikke bare består av tre og glass, men også av hengsler, håndtak, maling osv. Hos Klar samarbeider vi med ledende partnere som IPA, Assa Abloy og AkzoNobel, noe som sikrer deg et sluttprodukt av  høy kvalitet. Du kan se våre leverandører av de forskjellige varene ovenfor.

9. Tenk på tidshorisonten

Når skal du bruke vinduene? Og når er det mulig for deg eller håndverkeren å montere de nye vinduene? Når du går videre til kurven din, kan du se forventet leveringsuke og få en god ide om når du kan starte prosjektet.

Du skal heller ikke la deg avskrekke av sesongen du er i. Ofte vil du kunne få et godt tilbud på montering om vinteren, og det er fullt mulig å montere og skifte vinduer om vinteren.

Tips! Prosessen kan gå litt raskere hvis du monterer selv.
Hvis du vurderer dette, kan du allerede nå lese monteringsguiden vår.

10. Den beste prisen til dine behov


Vi ønsker å gi deg mest mulig vindu for pengene. Derfor har vi kuttet alle dyre mellommenn , også leverer vi elementer direkte fra fabrikken og hjem til deg.

Gå inn allerede nå og beregn prisen på de nye vinduene.

Newsletter Image
whitebtnarrow
Meld dig på nyhetsbrevet - og få 5% ekstra rabatt!