60 % SALG. Ender på
Martin image

Martin

  Author Photo
08.08.2024

Innholdsfortegnelse

Arrow icon related to the table of content

Martin er vår Chief Technology Officer (CTO) og har base på kontoret vårt i København.

Martin

Hva betyr Klar for deg?

Det betyr at med de produktene vi har, har du som boligeier nå mulighet til å påvirke hva det vil koste å pusse opp huset ditt. Dyre materialer, som vinduer og dører, er nå plutselig et alternativ for folk flest å kjøpe til priser de ikke kunne få før. Klar retter opp en historisk skjevhet i et marked der pris og kvalitet ikke alltid har gått hånd i hånd. Som boligeier er det ingen som vet hva et vindu faktisk koster, så for meg betyr klar åpenhet som boligeier i et ellers ugjennomsiktig marked. Oppussing generelt var tidligere noe man måtte spare opp i flere tiår, og nå kan man velge om det skal skje i år eller neste år.


Hvorfor jobber du i Klar?

Jeg har også jobbet i andre bransjer før, for eksempel i helsevesenet, og det som er viktig for meg personlig, er at arbeidet ditt skal utgjøre en forskjell for noen. Det er lett i helsevesenet, der noen er leger, sykepleiere eller pleieassistenter som til syvende og sist gjør en stor forskjell for en pasient. Det kan man ikke si om vinduer og dører, men det gjør en forskjell for mange at noen som Klar kan tilby et produkt til en pris som de fleste har råd til, og som gir mulighet til å velge grønt. Oppvarming av boliger er fortsatt et av de dyreste områdene når det gjelder CO2-utslipp. Her er vi med på å gjøre en forskjell, ettersom produktene våre holder på varmen. Samtidig gjør det en forskjell for samfunnet når vi som nasjon energirenoverer hjemmene våre for det grønne skiftet. Vi bytter vinduer dag for dag, noe som forbedrer klimaet i huset. Hvis du vil spare energi fra dag til dag, er vinduer og dører noe av det beste du kan gjøre. Du vil merke at varmeregningen blir lavere allerede dagen etter at vinduene er installert.

Hva tror du gjør at Klar skiller seg ut i markedet? Hva gjør oss unike?

Det kan være vanskelig å se om et vindu er bra eller ikke, spesielt etter at det er montert. Vi har ikke funnet opp vinduet på nytt, men vi har vinduer av ekstremt høy kvalitet som ville kostet godt over dobbelt så mye andre steder. Vi selger et tradisjonelt produkt til en god pris og kvalitet. Det danske vindusmarkedet har ganske stor konkurranse på nettet, for det er alltid noen som har et vindu på tilbud. Det som gjør at vi skiller oss ut, er at vi hver måned får ca. 25 % salg fra kunder som har kjøpt vinduer hos oss tidligere. Det er vanskelig å kommunisere utad, men det viser at det er få som ikke er fornøyde med kjøpet sitt.

Hvilket produkt er din favoritt?

Det er nok et toppstyrt vindu, og det er også det vinduet vi selger mest av. Grunnen til at det er spesielt, er at vi snakker om et vindu som er ekstremt populært. Det er spesielt for Norden fordi det åpner seg utover. Mens sør for grensen åpnes vinduene innover. Det er noe vi har hatt tradisjon for å gjøre i Norden. Vi kan holde prisene svært rimelige fordi vi har en så høy produksjon av det. Vinduet tar mindre enn tre timer å produsere, og det er færre feil fordi vi er blitt så flinke til å produsere akkurat dette vinduet. Vi kan holde prisen nede på akkurat dette vinduet fordi vi kan produsere det i et stort volum. Det er et vindu vi har laget mange ganger før, så det er veldig få feilkilder som sniker seg inn.

Hvordan tror du Klar vil se ut i fremtiden?

Jeg tror at så lenge kundene våre fortsetter å stole på oss og bli hos oss, vil vi prøve å gjøre enda mer for kundene våre - det de ønsker og trenger. Dels ved å få flere produkter i hyllene, men også ved å hjelpe kundene med hele prosjektet, ikke bare ved å produsere gode vinduer og dører, men også ved å få dem installert. Forhåpentligvis kan vi i fremtiden implementere et system med puljer og tilskudd, der kunden kan kategoriseres for å få refusjon fra myndighetene for energirenovering. Vi ønsker å være enda mer synlige for kunder som trenger hjelp med for eksempel oppmåling eller råd om vindustyper, avhengig av deres behov. Vi ønsker å være der når kunden begynner å innse at de trenger hjelp, helt til de har installert og montert vinduer og ikke trenger å tenke på det lenger. Å installere nye vinduer og dører trenger ikke å være et stort prosjekt eller en hodepine for kundene våre. Vi er her for å hjelpe til med hele prosessen. Forhåpentligvis får vi flere kunder som ønsker én totalleverandør i stedet for den konstante dragkampen som ofte oppstår mellom leverandør og håndverker hvis noe går galt i prosessen. Det er noe vi i Klar kan skåne kundene våre for.

Hvor ser du deg selv om ti år?

Jeg tror vi fortsatt er en del av, og forhåpentligvis har kommet videre med, de nevnte prosjektene rundt "full service" for dører og vinduer, og forhåpentligvis er vi der hvor det er mange kunder som har hatt en god opplevelse. Jeg tror også at vi er der hvor Klar har blitt en fremtredende aktør for vinduer og dører både i og utenfor Norden. Jeg tror jeg er med på å drive den utviklingen i riktig retning som en del av Klar-teamet.